ÄNGELHOLM 2012-09-20 Rögle jubel efter 5-2 av Alexander Lindqvist-Hansen under matchen i elitserien i ishockey mellan Rögle BK och Färjestads BK i Lindab arena i Ängelholm på torsdagen. - Scanpix
 
Ishockey > Elitserien

Målvaktsbytet hjälpte inte Växjö - Rögle segrade

Målvaktsbytet hjälpte inte Växjö - Rögle segrade

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 27/09/2012 kl 21:27
Fjolårets nykomling Växjö. Mot Rögle, som gick upp i elitserien i våras. Då tog skåningarna första bortasegern för säsongen, 3-1. Trots att Växjö bytt målvakt sedan 3-8-förlusten senast.
 

Ut med Fredrik Norrena och in med Mattias Modig, som på grund av skador inte stått en tävlingsmatch sedan i december 2010, då i Nordamerika.

Och den förre Luleåmålvakten fick en tuff start i sin första elitseriematch på två och ett halvt år. Redan innan första perioden var spelad hade Rögle satt två puckar.

Målen påminde om varandra. Daniel Sondell sköt från backplats, Mike Iggulden (förra säsongen i Växjö) snappade upp pucken framför mål och frispelade - med en backhand - Alexander Barta vid 0-1 och Mathias Tjärnqvist vid 0-2.

Växjö hade chans att reducera i powerplay. Men laget misslyckades ännu en gång i numerärt överläge och står fortfarande utan gjorda mål i den spelformen efter sju matcher.

I stället satte Rögle 3-0 en sekund före periodvilan.

Viktor Lindgren bröt sig in framför Växjös kasse och sprätte upp pucken i nät.

Växjö reducerade i slutet av tredje perioden genom Liam Reddox, men närmare kom ett för kvällen svagt hemmalag inte.

Rögle, som kontrollerade stora delar av matchen, tog därmed sin andra seger för säsongen, de första poängen på bortais.

TT

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×