Per-Erik Johnsson - Scanpix
 
Ishockey > Elitserien

"Perra" om AIK:s skademisär: "Vad fan ska man göra"

"Perra" om AIK:s skademisär: "Vad fan ska man göra"

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 02/10/2012 kl 13:37
Perra Johnsson har fått en blytung start med sitt AIK, sju raka förluster, varav tre på övertid. "Klart man mår bättre när man vinner", säger ishockeytränaren som även under fjolårssäsongen i Timrå fick stora problem.
 

I kväll tar Elitseriejumbon AIK emot Rögle, på lördag möter "Gnaget" Växjö och nye tränaren Perra Johnsson går in i något som skulle kunna beskrivas som en ödesvecka.

- Klart man mår bättre när man vinner, men det här driver mig bara att jobba ännu hårdare, säger Johnsson i en intervju med nwt.se.

I morse kom dystra skadenyheter för en redan sargad trupp - veteranen Dick Tärnström har seriösa problem med en ryggdisk och tvingas till vila. Ett positivt tillskott ikväll blir dock Josh MacNevin, kanadensaren som spelade i AIK även ifjol men först nu ansluter som artistspelare.

- Vi får in Josh MacNevin på tisdag. Han blir nyttig för oss. En högerskytt som kan hålla pucken och höja oss i power play, säger Johnsson till nwt.se.

Fortfarande saknas dock en handfull skadade spelare.

- Det är som det är. Vad fan ska man göra, säger Johnsson, som än så länge känner sig vid gott mod.

- Jag kan hålla humöret uppe. Jag rensar skallen med långa promenader längst Årstaviken och det är trevligt att komma till omklädningsrummet varje dag. Efter bortamatchen mot Frölunda åkte jag hem till Karlstad och åkte tillbaka till Stockholm i morse. Alltid skönt att komma hem ibland.

AIK har fått kritik i media där experter menat att laget "saknar linjer" i sitt spel. Johnsson verkar dock inte allt för orolig utan säger sig veta vad man måste rätta till.

- Vi ska få ordning på det här. Vi ser ett mönster och vet vad som är fel. Det rör sig om speltekniska saker, men vad det handlar om vill jag inte avslöja. En första seger skulle säkert lösa en del knutar. Det är lätt att leta fel i sådana här situationer men vi måste fokusera på det vi ska göra bättre.

eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×