Per-Erik Johnsson - Scanpix
 
Ishockey > Elitserien

"Perra" Johnsson trivs i storstan: "Var på Råsunda - det var ruggigt"

"Perra" Johnsson trivs i storstan: "Var på Råsunda - det var ruggigt"

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 12/09/2012 kl 15:39
Nye tränaren har hittills bara gott att säga om "Gnaget". "Det finns ett stenhårt intresse för AIK", säger Perra Johnsson till eurosport.se.
 

Per-Erik Johnsson har flyttat till storstan. Efter en karriär i Färjestad, Skellefteå och Timrå presenterades den 53-årige värmlänningen överraskande som AIK:s nya tränarnamn i våras.

- Man är ju inte riktigt så nära som man är på mindre ställen. Men ändå finns det ett stenhårt intresse för AIK, säger "Perra" om omställningen.

- Jag var på Råsunda häromdagen, på fotbollen, och det var ett ruggigt tryck. Så det vinns en vilja att stödja och heja på laget som är fantastiskt bra.

Skiljer det sig mycket frå n mindre orter?
- Det är tryck där också. Men när du är på ett mindre ställe kommer du mycket närmare folket. Du blir lite mer anonym här, inte som förening, men som person. Går du ut till exempel i Skellefteå så träffar du på folk som vill prata hockey. Det kan du göra i Stockholm också, men inte alls på samma sätt.

Ä r det positivt?
- Det är både och. Och det är ju inget jag kan påverka. Jag jobbar för den föreningen jag gör, då får jag liksom agera därefter.

TROR PÅ GULD
När Elitserien höll sin årliga upptaktsträff veckan innan seriestarten var "Perra" Johnsson en av många tränare som trodde det egna laget kunde gå hela vägen.

- Jag gjorde det med Timrå också. Det första året i alla fall. AIK som förening har en vision och målsättning att ta sig dit. Om inte vi som lag har det också vet jag inte hur det skulle gå. Sen är det inte säkert att vi gör det. Det är en mycket lång och besvärlig väg dit, men att vi ska ha den målsättningen är absolut självklart.

Förra säsongen fick "Perra" Johnsson sparken från jumbon Timrå. I år tror han att de bottentippade medelpadingarna har bättre chanser.

- Jag tror dem ligger mer rätt i år än förra året. Lagbygget är jämnare och det tror jag kommer ge en styrka. Men det är alltid svårt.

HYLLAR TVILLINGARNA
AIK har inför årets säsong tappat fler namn än succétränaren Roger Melin. Målvakten Viktor Fasth har ersatts av tidigare djurgårdaren Daniel Larsson, och offensivt har både poängkungen Robert Rosén och målditon Richard Gynge lämnat. Namnkunniga nyförvärv som Björn Melin och Fredrik Hynning till trots: "Perra" tror att de bästa ersättarna fanns i laget redan innan.

- Bröderna Ahlström har varit riktigt vassa under försäsongen. För det första är de tvillingar, det gör att de hittar varandra på ett sätt som gör att jag tänker "Vafan, hur visste han det?". Sen gäller det att hitta rätt pjäs mellan dem. Esa (Pirnes, finskt nyförvärv) har gått bra där, men det har (Oscar) Steen också gjort. Vi får se var det landar, men jag tycker vi visar väldigt bra intentioner.

Även Hockeyallsvenskans poängkung från i fjol, amerikanen Broc Little, återfinns i AIK:s svartgula tröja i höst. 24-åringen gjorde 66 poäng för Västerås förra säsongen.

- Han har en speed och ett sinne som passar i svensk hockey. Det har han redan bevisat, berömmer "Perra".

Jens Dahlkvist - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×