Färjestad - Eurosport
 
Ishockey > Elitserien

Modo rasar efter FBK-attack: "Aldrig varit med om något liknande"

Modo rasar efter FBK-attack: "Aldrig varit med om något liknande"

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 24/09/2012 kl 14:18
I en krönika på Färjestads hemsida går kommunikationschefen Jörgen Kalitzki till angrepp på Modo. Det får Modos vd Anders Trollsås att gå i taket: "Det här officiella påhoppet på oss är i allra högsta grad anmärkningsvärt."
 

Färjestad är ett av lagen som står bakom Hockeyligans beslut att bannlysa korttidskontrakt för lockoutade NHL-spelare. Efter konkurrensverkets beslut i fredags - att ligan ej har rätt att förbjuda klubbar att erbjuda kontrakt - har två klubbar, Modo och Frölunda, öppnat för att ta in NHL-spelare.

I en tufft formulerad krönika på Färjestads hemsida går klubbens kommunikationschef Jörgen Kalitzki till attack mot dem som argumenterar för NHL-spelare i elitserien.

Här är några utdrag ur texten:

"Det råder något slags kollektiv tankekollaps därute i hockeylandet där man till och med bland de mest sansade och seriösa fortfarande inbillar sig att NHL-killarna spelar 'gratis' här hemma."

"Visst, vi är några blåögda dumskallar som tror att det kanske fortfarande finns något därute i hockeylandet som heter klubbkänsla och att ställa upp för sin moderklubb och…blablabla. Glöm det. Det finns inga fria luncher i hockeylandet, kanske inte ens gratis smörgåsar", skriver Kalitzki innan han går till angrepp mot NHL-spelarna.

"Hej NHL-proffs som glider in, tjänar en slant och åker hem. Fuck the fans, show me the money. Hej NHL-proffs som ropar högt om korkade beslut att de inte får spela i Sverige, men som när det ska spelas VM har en buse mellan tårna, ont i näsan eller en kusin som ska få barn och helst inte vill komma."

IFRÅGASÄTTER KALLE BODÉN
Enligt uppgifter är Modo redo att låta Alexander Steen och Tobias Enström spela i laget. Kalitzki ifrågasätter advokaten Kalle Bodén, som var den som anmälde Hockeyligans beslut till Konkurrensverkets, roll i röran.

"Och det är väl bara en tillfällighet att Kalle Bodén är advokat/spelaragent från Örnsköldsvik. Eller att han har försett Konkurrensverket med alla nödvändiga papper för att få skriva två kontrakt till, några procent till i fickan, kanske också en rubrik eller två. Lite gratisreklam till firman", skriver Kalitzki.

MODOS TROLLSÅS RASAR
Krönikan har rört upp känslor i Örnsköldsvik. Modos vd Anders Trollsås säger till NWT:

- Vi utgår från att krönikan är kontrollerad av Loob och att det här är Färjestads officiella statement eftersom det ligger ute på deras hemsida. Om Färjestad inte står bakom texten utgår jag från att de meddelar det snarast. Jag har aldrig varit med om något liknande sen jag tillträdde som vd i Modo, säger han.

- Först undrade jag om det var ett planterat skämt. Det här officiella påhoppet på oss är i allra högsta grad anmärkningsvärt. Vi kommer att diskutera om vi ska gå vidare med det, fortsätter han.

Jens Dahlkvist - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×