Matt Duchene Colorado Avalanche - Scanpix
 
Artikel
kommentarer
Ishockey > Elitserien

Frölunda plockar in NHL-spelare - Colorados Matt Duchene klar

Frölunda plockar in NHL-spelare - Colorados Matt Duchene klar

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 02/10/2012 kl 23:39
Colorado-centern Matt Duchene är klar för Frölunda. Därmed blir göteborgsklubben det andra laget som plockar in förstärkning från NHL.

- Vi tvingas göra den här tillfälliga kompletteringen av A-truppen för att lindra skadeläget i truppen. Vi har mycket kännbara skador på både Mathis Olimb och Dick Axelsson, samt frågetecken på Magnus Kahnberg, säger Frölundas klubbdirektör Anderz Larqvist i ett pressmeddelande.

Matt Duchene tillhör Colorado Avalanche och gjorde förra säsongen 28 poäng på 55 matcher. 21-åringen gick för tre år sedan som totaltrea i draften.

- Duchene är en kreativ center med egenskaper som liknar Mathis Olimb, därför känns det här som en mycket positiv lösning, säger tränaren Kenta Johansson.

Sammanlagt har Duchene på 219 NHL-matcher gjort 150 poäng, 65 mål och 85 assist.

Kanadensaren har skrivit ett tvåmånaderskontrakt med klubben och beräknas bli spelklar för Frölunda i början av nästa vecka.

- Det känns väldigt spännande att få komma till Sverige och spela hockey. Peter Forsberg har ju gjort ett visst intryck på oss och Jocke Lindström i Skellefteå spelade med oss förra säsongen, säger Duchene själv.

- Den svenska ligan blir en utmaning för mig och jag ser verkligen fram emot att få spela hockey igen. Jag är väldigt laddad.

Matt Duchene kommer att spela i tröja nummer 91.

Jens Dahlkvist - eurosport.se

 

kommentarer