Henrik Lundqvist - Scanpix
 
Ishockey > Elitserien

Marknadsdomstolens besked: Fritt fram för NHL-spelare i Elitserien

Marknadsdomstolens besked: Fritt fram för NHL-spelare i Elitserien

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 12/10/2012 kl 15:14
Hockeyligans begäran om inhibering avslogs. Marknadsdomstolens beslut betyder att det även fortsättningsvis är fritt fram för NHL-spelare i elitserien.
 

Konkurrensverkets dom kom redan den 21 september. Myndigheten underkände Hockeyligans gemensamma beslut att bannlysa korttidskontrakt för lockoutade NHL-spelare, då de kallade det "en kartellverksamhet" och utlyste ett vitesbelopp på 20 miljoner kronor för de klubbar som bröt mot beslutet.

Dagar efter beslutet plockade Modo in lockoutade Alexander Steen i laget och sedan har även Frölunda kontrakterat NHL-spelare (Matt Duchene och Viktor Stålberg). Hockeyligan överklagade Konkurrensverkets beslut till Marknadsdomstolen och begärde att Konkurrensverkets beslut ej ska gälla tills det att förhandlingarna i domstol är utagerade.

I dag kom Marknadsdomstolen med sitt första besked, då de underkände Hockeyligans ansökan om inhibering.

- Vi hade ju överklagat för att få en inhiberin, nu har Marknadsdomstolen beslutat att det får vi inte och vi lever efter det, säger Hockeyligans VD Jörgen Lindgren till Aftonbladet.

Beslutet betyder att det även fortsättningsvis är fritt fram för elitserieklubbarna att värva NHL-spelare på korttidskontrakt och att viteshotet på 20 miljoner fortfarande gäller. Sakmålet kommer nu att avgöras i Marknadsdomstolen.

- Vi har en vecka, tio dagar på oss att inkomma med uppgifter till Marknadsdomstolen, säger Lindgren.

Jens Dahlkvist - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×