Carl Söderberg Linköping mot Frölunda 2012 - Scanpix
 
Ishockey > Elitserien

Tung premiärskalp för Linköping - tog tre poäng mot Frölunda

Tung premiärskalp för Linköping - tog tre poäng mot Frölunda

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 13/09/2012 kl 22:19
Linköping slog Frölunda med 2-1 i en jämn premiärmatch i Scandinavium. Hemmalaget jagade kvittering i slutsekunderna, men blev utan poäng.
 

Fabian Brunnström är ett av Frölundas hetaste nyförvärv. Men på elitseriens premiärkväll fick han nöja sig med att delta i uppvärmningen. I sista stund visade det sig att Brunnström inte var spelklar, eftersom hans övergång från Detroit Red Wings organisation inte blivit ordentligt registrerad. Frölunda kunde inte ge något klart besked om vad som gått snett, men blev tvunget att låta Brunnström utgå ur laget.

- Hans registrering ligger kvar på det amerikanska förbundet, och har alltså inte kommit fram till det svenska förbundet. Varför vet jag inte, säger Frölundas klubbdirektör Anderz Larqvist till TT.

Frölunda ägde pucken mycket i början av matchen, men skapade få vassa målchanser. Linköping hade lite högre fart när de väl kom till anfall, mot ett ibland osäkert Frölundaförsvar. Det var inte oväntat när Carl Söderberg gav Linköping ledningen, i numerärt överläge, efter 8.26 i andra perioden.

Det var också Söderberg som passade till Pär Arlbrandt, när denne kom helt fri med Frölundamålvakten Julius Hudacek och gjorde 2-0 efter 11.15 av tredje.

Med drygt tre minuter kvar att spela gav Frölundas slit äntligen resultat, när Magnus Kahnberg reducerade i numerärt överläge.

- Då hade vi börjat sticka in huvudet för att få de enkla målen. Det hade jag saknat, säger tränaren Kent Johansson.

Minuten senare blev ett mål för Linköping underkänt, för att en spelare befann sig i målgården och resultatet 1-2 stod sig.

TT

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×