Jesper Jensen Rögle skadad match mot HV71 2012 - Scanpix
 
Artikel
kommentarer
Ishockey > Elitserien

Otäcka bilder i Jönköping: "Handlar om en hjärnskakning"

Otäcka bilder i Jönköping: "Handlar om en hjärnskakning"

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 13/10/2012 kl 18:30
Röglebacken Jesper Jensen skadades när han med full kraft for med huvudet före in i sargen i matchen mellan HV71 och Rögle. Hemmalaget vann matchen med 3-2 efter förlängning.

I tisdags avbröts matchen mellan Luleå och HV71 sedan smålänningarnas Oscar Sundh slagit huvudet i isen och medvetslös fått föras till sjukhus. Sundh drabbades av en allvarlig hjärnskakning och fick stanna på Sunderby sjukhus i Luleå i drygt två dygn.

I dag inträffade en ny allvarlig huvudskada i elitserien. Röglebacken Jesper Jensen for med full kraft in i sargen efter en tackling av HV71:s Marcus Nilson. Jensen fick lämna isen på bår och ska transporteras till sjukhus i Jönköping.

Händelsen inträffade drygt 14 minuter in på den första perioden och på grund av det långa speluppehållet valde domarteamet att avbryta den första perioden - och återuppta spelet efter att isen spolats.

De första rapporterna vad gäller Jensen är försiktigt positiva.

- En preliminär bedömning är att det handlar om en hjärnskakning, säger HV71:s läkare Jonas Franke till jnytt.se.

HV71 vann matchen med 3-2 efter att Daniel Fernholm direktskjutit avgörandet i powerplay, snyggt framspelad av Johan Davidsson.

Jönköpingarna tog ledningen i den första perioden när David Petrasek nätade i powerplay. I mittakten vände Rögle efter mål av storbacken Lasse Kukkonen och junioren Daniel Zaar.

- Det är rent flyt faktiskt, det var bara att slå in den. Det här hade jag absolut inte trott på, men det är skönt att få förtroende, sa Zaar, som nätade även mot Modo i veckan, till C More efter den andra perioden.

Tidigt i den tredje perioden kvitterade Jason Krog innan Daniel Fernholm alltså avgjorde i förlängningen.

Jens Dahlkvist - eurosport.se

 

kommentarer