OScar Sundh HV71 medvetslös match mot Luleå 2012 - Scanpix
 
Ishockey > Elitserien

"Bara" hjärnskakning för Oscar Sundh - borta två till fyra veckor

"Bara" hjärnskakning för Oscar Sundh - borta två till fyra veckor

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 10/10/2012 kl 16:54
HV71:s Oscar Sundh blir borta två till fyra veckor efter skadesmällen i gårdagens match mot Luleå. "Han har en minneslucka", säger läkaren Yelverton Tegner.
 

Det var i tisdagens elitseriematch mellan Luleå och HV71 som de gästande smålänningarnas forward Oscar Sundh olyckligt föll och slog huvudet i isen. 25-åringen fördes medvetslös till Sunderby sjukhus - där han blev kvar över natten.

- Jag har pratat med honom i morse och jag kommer att träffa honom i kväll och i morgon också. Han har en minneslucka från själva olyckan, säger läkaren Yelverton Tegner till Expressen.

Sundh har röntgat skalle och nacke med goda resultat som följd. Forwarden har "bara" drabbats av en kraftig hjärnskakning.

- Han har lyckats komma upp och äta frukost och han sa till mig att han var okej, säger HV 71:s sjukgymnast Andreas Frostemark till Expressen.

25-åringen fick snabb assistans av sjukvårdspersonal på isen. Men var medvetslös i 20 minuter.

- När jag kom fram till honom och såg hur han betedde sig så förstod jag det. Att det var en skada på hjärnan i alla fall. Men hans andning och cirkulation var normal, så jag hann aldrig bli riktigt orolig, säger Yelverton Tegner.

Sundh kan vara tillbaka på isen om en knapp månad.

- En ren gissning från min sida är att han blir borta tre till fyra veckor. Det skulle inte göra mig ett dugg förvånad. Men det kan gå mycket, mycket snabbare än så också, säger Tegner.

Jens Dahlkvist - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×