Bud Holloway Skellefteå AIK - Scanpix
 
Ishockey > Elitserien

Holloway tremålsskytt när Skellefteå krossade Rögle

Holloway tremålsskytt när Skellefteå krossade Rögle

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 18/10/2012 kl 21:39
Skellefteås Bud Holloway har kommit igång med målskyttet igen. Fjolårets skyttekung i slutspelet har så här långt i höst mest stått för målgivande passningar, nu grundlade tre mål av kanadensaren 6-0-segern mot Rögle.
 

Skellefteå tog ett rejält grepp om tillställningen redan i den mållösa första perioden och Rögle lyckades inte få iväg ett enda skott mot mål under den första kvarten.

Målfesten började i den andra perioden. 5-0 till Skellefteå under de första tolv minuterna avgjorde naturligtvis matchen. Firma Oscar Möller/Bud Holloway har legat lite lågt med målskyttet ett tag, nu blev det ändring på den punkten. Oscar Möller inledde med 1-0 efter 4.14 och i samma byte, bara 22 sekunder senare, stänkte Bud Holloway in kvällens första kanonskott bakom Martin Gerber.

Kanadensarens föräldrar hade kommit på besök och fick se sin son pricka in ytterligare två projektiler i samma period. Bud Holloway leder poängligan i elitserien men hade före den här matchen bara två mål på kontot, desto fler assists dock. Det är svårt att se någon annan i hela ligan som är bättre. Att inget NHL-lag har upptäckt honom är märkligt. Skottstatistiken i enbart den andra perioden blev 25-1 till Skellefteå. Det säger allt om hemmalagets överlägsenhet.

TT

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×