Växjö Lakers - Scanpix
 
Ishockey > Elitserien

Hallam-effekt för Växjö - viktig bortaseger mot Timrå

Hallam-effekt för Växjö - viktig bortaseger mot Timrå

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 18/10/2012 kl 21:23
Växjös nye huvudtränare Sam Hallam fick en drömstart sedan han tagit över rodret efter sparkade tränaren Janne Karlsson. Smålänningarna vann med 2-1 i Timrå och lämnade över jumboplatsen till Rögle.
 

Matchvinnare blev Dennis Rasmussen som i sin comeback efter tolv matchers skadevila. Rasmussen blev frispelad av Björn Karlsson och prickade in 2-1-målet snyggt i nättaket bakom Timråmålvakten Joakim Lundström.

En viktig seger för Växjö som haft det tungt på bortaplan med fyra raka förluster. Timrå får fortsätta jakten på första trepoängaren på hemmaplan.

Bottenkampen mellan två lag som verkligen är i behov av tre poäng blev en riktigt jämn och sevärd tillställning. Båda lagen ville verkligen vinna - och lade mycket krut på anfallsspelet. Målvakterna Joakim Lundström och Fredrik Norrena i Växjö spelade båda inspirerat och det var förklaringen till att en chansrik match blev målsnål.

Växjö får emellertid fortsätta att leva med sin mardrömsnolla. Smålänningarna spelat har 15 matcher och haft 51 möjligheter i power play - utan att ha gjort ett enda mål.

Det började bra för Växjö som tog ledningen med 1-0 genom tjecken Petr Vampola, som spelade i Timrå förra säsongen.

Om Växjö är usla i power play så är Timrå klart starkare i numerärt överläge. Som när Robin Sterner kvitterade till 1-1.

TT

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×