Eurosport
 Bundesliga = fotbollsfestTitta nu 
 
 
Ishockey - Elitserien

Efter Steens debut - Frölunda i möte om NHL-spelarna

Frölunda kan bli nästa klubb i Elitserien att ta in NHL-spelare. Frågan ska tas upp på ett möte redan i eftermiddag, skriver Aftonbladet. "Nu har ju Alexander Steen spelat så nu är det en ny situation", säger tränaren Kenta Johansson.

 
Frölunda i möte om NHL - Ishockey - ElitserienScanpix
 

Modo blev först ut att ta in en lockoutad NHL-spelare när Alexander Steen spelade i går kväll. Frågan är vem som härnäst går emot överenskommelsen i Hockeyligan.

Enligt Aftonbladet har Frölunda tät kontakt med Henrik Lundqvist, Erik Karlsson, Loui Eriksson och Viktor Stålberg. Ordföranden Mats Grauers säger dock till tidningen att det faktum att Steen spelade inte förändrar något.

- Vår grundsyn är att det är upp till varje enskild klubb att fatta beslut, så det gör egentligen ingen skillnad. Och vi har inte tagit något beslut ännu. Det kan dröja några veckor. Vi har ingen brådska och tänker absolut inte äventyra vår ekonomi, säger ordföranden Mats Grauers till Aftonbladet.

Något som skulle kunna skynda på processen är att Erik Karlsson sägs vara på väg att skriva på för finländska Jokerit. Men Frölunda måste lösa finansieringen.

- Jag tror inte ens att vi har frågat killarna vad de vill ha betalt, säger Grauers.

Dessutom måste tränaren Kenta Johansson vilja ta in spelarna

- Nu har ju Alexander Steen spelat så nu är det en ny situation, säger han.

Enligt Aftonbladet kommer ett möte om saken att hållas i eftermiddag.

- Vi ska ha ett möte och lufta frågan, säger Kenta Johansson.

eurosport.se

Eurosport
 
 
Missa inte
Följ Eurosport.com
 
Facebook
 
Twitter
 
Mobil