Jason Krog, HV71, avgör mot Frölunda - Scanpix
 
Ishockey > Elitserien

Tidig kris i Gnaget - femte raka förlusten

Tidig kris i Gnaget - femte raka förlusten

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 25/09/2012 kl 21:35
Backarna frälste HV71 i hemmamatchen mot AIK. AIK står ännu utan elitserieseger efter tisdagens 2-5-förlust.
 

HV71 tog tag i matchen direkt. Aggressivitet och kreativitet mynnade ut i långa anfall, och utdelningen lät inte vänta på sig. Efter tre och en halv minut slog backen Daniel Fernholm till med sitt andra mål för säsongen. Det stenhårda skottet under armen på AIK-målvakten Niklas Lundström innebar hemmaledning, men repliken kom oväntat snabbt. Efter en kvick spelvändning, och en dåligt hanterad retur av hemmamålvakten Gustaf Wesslau, lyckades AIK:s Oscar Steen kvittera till 1-1.

Efter målet jobbade AIK hårt för att ta säsongens första seger. Men det var HV71 som gjorde tre mål i andra perioden. Och ånyo var det backarna som levererade. Elias Fälth, David Petrasek och Mattias Karlsson satte pucken i nätet var sin gång, och 4-1 kändes säkert.

Nicklas Jensens reduceringsmål i slutet på andra perioden tände hoppet för AIK. Men det bar sig inte bättre än att HV71:s Jesper Fasth i sista periodens första minut utökade ledningen. Jensens andra mål för kvällen strax efteråt var därför betydelselöst. AIK inkasserade sin femte raka förlust.

TT

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×