Eurosport
 Snooker-VMTitta nu 
 
 
Ishockey - Elitserien

Sparkmål sänkte Färjestad - HV71 vann tungviktsmötet

Färjestads BK2 - 3HV 71

HV71 vann tungviktsmötet i elitseriepremiären. Jesper Fasth blev stor hjälte när han avgjorde i förlängningen (3-2).

 
Färjestad möter HV71 - Ishockey - ElitserienScanpix
 

En usel start tvingade HV71:s tränare till att ta timeout redan efter drygt sju minuter. Det fick smålandslaget att höja nivån - men inte tillräckligt för att hindra Joakim Hillding att smacka in säsongens första mål på Löfbergs Lila Arena.

- Jag tycker vi pressade stora delar av perioden och hade många chanser, sa målskytten till C More efter den första perioden.

HV71 kvitterade genom nye amerikanen Rhett Rahkshani halvvägs in i den andra perioden, men bara minuten efter återtog värmlänningarna ledningen efter att HV-veteranen Johan Davidsson slarvat. 37-åringens indianarpassning gick rakt i gapet på Patrik Lundh som smackade in 2-1.

Tidigt i den tredje perioden gjorde Johan Lindström målet som tog matchen till förlängning. Väl där sparkade Jesper Fasth hem bonuspoängen till HV71. En lång videogranskning dröjde innan domarteamet till sist godkände 3-2-målet. Men Fasth var aldrig nervös.

- Jag var nästan säker på att det skulle vara mål. Domarna har gått igenom det där innan och jag visste att jag aldrig lyfte på foten, säger Fasth som är nöjd med de två poängen.

- Vi kom ut med tvek i första perioden, men jobbade in oss bättre och bättre, säger han.

Jens Dahlkvist - eurosport.se

 
 
Missa inte
Följ Eurosport.com
 
Facebook
 
Twitter
 
Mobil