Christian Engstrand Linköping - Scanpix
 
Ishockey > Elitserien

Linköping satsar på Engstrand: "Jag känner förtroendet"

Linköping satsar på Engstrand: "Jag känner förtroendet"

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 10/09/2012 kl 14:50
Efter några år i skuggan får Christian Engstrand chansen på allvar i Linköpings mål tillsammans med veteranen Andreas Andersson. "Det ska bli riktigt roligt", säger 23-åringen till eurosport.se.
 

Efter fem år som uttalad reservkeeper har Linköpingssonen Christian Engstrand äntligen en reell chans att knipa förstaspaden i moderklubben LHC. 23-åringen "slipper" konkurrera med Fredrik Norrena och slåss istället med HV71-förvärvet Andreas Andersson om sista utposten. En jämnare kamp.

- Vi går in och kamperar på lika villkor, det ska bli riktigt roligt. Jag ser verkligen fram emot säsongen, säger Engstrand.

"EN BRA GUBBE"
De tre senaste säsongerna har Christian Engstrand och Fredrik Norrena varit Linköpings målvaktspar. En duo som samarbetade mindre bra. I våras kritiserade Engstrand den 38-årige finländaren för att ge "i princip obefintlig" feedback. Med Andreas Andersson har det hittills gått bättre.

- Det funkar skitbra, vi kommer väldigt bra överens. Vi diskuterar mycket hur man ska agera, han är en bra gubbe att ha att göra med.

Att Linköping gjorde sig av med Norrena utan att ersätta meriterat sände en signal att klubben var beredd att satsa på Christian Engstrand.

- Jag känner klubbens förtroende, att de ville signa mig igen, och det är väldigt kul. Det ska bli en rolig säsong.

"KOMMER BLI FULLT KRIG"
Fjolåret blev en debaclesäsong för Östergötlands hockeystolthet. Först i säsongens 55:e och sista grundseriematch räddade laget sig undan spel i kvalserien. Vad gick fel i LHC?

- Det är svårt att peka på något speciellt, det var små detaljer hela vägen som gjorde att det inte räckte till slutspel. Men vi höll oss kvar i alla fall och det var huvudmålet inför de sista matcherna.

Nu är det ett revanschsuget gäng som inleder grundserien med bortamatch mot Frölunda på torsdag.

- Ja, alla runtomkring och alla som är delaktiga är väldigt sugna på att visa att vi ska vara uppe i toppen. Det kommer bli fullt krig från och med torsdag. Man vet att man inte vill hamna i samma situation igen.

HARMONISK MELIN
Inför årets säsong har LHC inhämtat AIK:s succétränare Roger Melin. Stockholmaren är olik sina företrädare Hans "Säcken" Särkijärvi och Harald Lückner, menar Engstrand.

- Det är lite annorlunda. Roger är betydligt lugnare i båset och på träningarna. Det är den största skillnaden jag märker. Jag har bara positivt att säga om honom, han är väldigt lugn och harmonisk. Det skapar en bra känsla.

Ny för i år är också Mattias Weinhandl. Den 32-årige poängmaskinen återvänder till Linköping efter fyra år i KHL.

- Han kommer betyda väldigt mycket. Han ser pigg och avig ut och kommer nog pytsa in ett par baljor. Han har varit med om det mesta i NHL och KHL under många år. Det betyder väldigt mycket att ha sådana killar, vi har ju (Niclas) Hävelid och "Mange" (Johansson) också. Det betyder mycket när det börjar blåsa litegrann.

***

ENGSTRANDS VAL:

Lars Winnerbä ck eller Michael Jackson?
- Winnerbäck.

Rödvin eller rödfä rg?
- Rödfärg.

Å tvidaberg eller "Peking"?
- Åtvid.

Idealist eller pragmatist?
- Idealist.

Jaroslav Hlinka eller Jan Hlavac?
- Hlavac.

Plockhandske eller klubbhandske?
- Plock!

Karusell eller karamell?
- Karusell.

Skavank eller diamant?
- Diamant.

Varg eller sarg?
- Varg.

Jan Bjö rklund eller Lars Ohly?
- Den var halvknepig. Måste jag välja någon? Då tar jag Ohly.

Jens Dahlkvist - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×