Timrå - Scanpix
 
Ishockey > Elitserien

ELITSERIEGUIDEN - Timrå: "Hopkok som doftar kvalseriesvett"

ELITSERIEGUIDEN - Timrå: "Hopkok som doftar kvalseriesvett"

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 10/09/2012 kl 19:56
Timrå kommer att få ännu ett mycket tufft år i botten av Elitserien, tippar eurosport.se:s båda hockeyskribenter.
 

Målvakter: Stefan Ridderwall försvann och Daniel Bellissimo kom in. På det hela taget är dock Timrås målvaktsbesättning tämligen status quo. Bellissimo gjorde succé i Karlskoga ifjol men är oprövad i Elitserien och trots att Joakim Lundström storspelade i Kvalserien visade han inte att han höll som förstekeeper i ett lag i Elitserien. Timrå har även i år Elitseriens sämsta målvaktspar på pappret.

Joakim Lundström och Daniel Bellissimo.

Backar: Det har försvunnit ganska mycket karaktär från Timrås försvar. Spelare som Johan Motin, Nichlas Torp och Antti Halonen var visserligen inga puckvirtuoser men var stora och rejälva försvarare. Dessutom har lagkaptenen Elias Granath gått vidare. Sebastian Erixon är sannerligen tilltänkt att fylla luckan på flera positioner och är lagets genomgående mest skickliga back. Han får tillsammans med Oscar Hedman och Mat Robinson bära väldigt mycket av ansvaret och täcka upp för ett helt gäng mindre säkra kort.

Mat Robinson, Oscar Hedman, Sebastian Erixon, Jonathan Carlsson, Robin Persson, Jesper Dahlroth, Tommy Stenkvist, Nils Bäckström.

Forwards: Timrå har år efter år varit mer plågade av skador än sina konkurrenter men inför den här säsongen ser i alla fall forwardsbesättningen ut att tåla hur många avbräck som helst. Hela 17 spelare finns under kontrakt på forwardssidan och räkna därför med rejäl kamp om platserna. Dessvärre finns det inte särskilt många spelare som med säkerhet kommer att leverera. Niklas Nordgren är tilltänkt frälsare men kommer att bli ganska ensam poängmakare. Bakom honom överraskade Simon Önerud och Alexander Larsson positivt ifjol och har sällskap av ett helt gäng karaktärsspelare med stark klubbanknytning. Frågan är om det räcker för att mållampan ska lysa tillräckligt ofta i E:on Arena?

Per Hallin, Niklas Nordgren, Yared Hagos, Christian Söderström, Max Friberg, Alexander Larsson, Jonathan Hedström, Jeremy Boyce, Johan Andersson, Simon Önerud, Robin Sterner, Anton Wedin, Joachim Rhodin, Daniel Öhrn, Ludvig Nilsson, Andreas Molinder, Robin Lindqvist.

Tränare: Det tycks vara gångbart att ha DIF-bakgrund om man ska träna Timrå. Kent Johansson och Charles Berglund gjorde det med varierande framgång och nu är det Thomas Montén att lämna Stockholm för att stå på egna ben. Montén har inget lätt uppdrag framför sig och har redan utsetts till den tränare som med störst sannolikhet får sparken först under årets säsong. En av få svenska topptränare som i stort sett saknar spelarbakgrund.

Nyckelspelaren: Sebastian Erixon är en back som alla hade velat ha i sitt lag. Nordamerika-äventyret blev ingen höjdare men 22-åringen är en aspirerande landslagsspelare och är en typiskt svenskt rörlig och skridskostark back. Blir bärande i powerplay.

Genombrottet: "Perra" Johnsson lyckades aldrig krama fram den potential som uppenbarligen finns hos Max Friberg men under JVM visade ynglingen vad han är kapabel till. En offensiv supertalang som kommer att bli mer tongivande den här säsongen.

Floppen: Hela organisationen hoppas att Niklas Nordgren ska bli mannen att bygga lagets offensiv kring. Frågan är dock hur mycket 33-åringen har kvar att ge efter en mycket skadefylld fjolårssäsong i Schweiz.

Dahlkvists dom: TOLVA. Sebastian Erixon och Niklas Nordgren kommer göra susen för ett medelpadskt hopkok som doftar kvalseriesvett nästan lika kraftigt som i fjol. Att Max Friberg finns tillgänglig för spel lär också göra att gapet till elvan kanske inte blir lika stort som förra säsongen. Men att Timrå skulle undvika jumboplatsen, nej det lär inte hända. Tomas Montén får – om han inte fått sparken innan – hoppas på efterjul-förstärkningar och vårformtopp så att Timrå återigen kan livlina sig kvar via kval.

Larssons dom: TOLVA. Timrå kan inte bli annat än sist. Trots att många spelare har kommit och gått sedan det katastrofala fjolåret så är lagbygget i stort sett detsamma och truppen är till stora delar allsvensk. Det finns ingen etablerad målvakt och klubben saknar tillräckliga offensiva kort. Timrå har fått kasta sig över det som blivit kvar på transfermarknaden och har värvat kvantitet istället för kvalitet. Det här blir inget roligt år.

eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×