Elias Lindholm Brynäs 2012 - Scanpix
 
Ishockey > Elitserien

17-årige supertalangen sänkte Växjö: "Har hittat 'flowet'"

17-årige supertalangen sänkte Växjö: "Har hittat 'flowet'"

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 13/10/2012 kl 21:13
Brynäs Elias Lindholm fullbordade sin fantastiska vecka med att skjuta nya elitseriejumbon Växjö i sank. "Skönt att det trillade in lite poäng ändå", säger supertalangen.
 

Brynäs tog sin sjätte raka uddamålsseger när Växjö besegrades på bortaplan. Tacka 17-årige Elias Lindholm för det. Supertalangen fullbordade en fantastisk vecka när han gjorde ett mål och en assist i 2-1-segern i Vida Arena.

Lindholm gjorde ett mål och två assists i tisdagens 4-3-seger mot Rögle, ett mål och två assists mot Skellefteå i torsdags och har alltså efter dagens två pinnar stått för åtta poäng på veckans tre matcher. Ändå var han inte helt nöjd med insatsen i dag.

- Jag vet inte om min egen insats var så bra, men det var skönt att det trillade in lite poäng ändå, säger Lindholm till C More.

- Det tar ett tag innan vi kom in i matchen. I tredje kom vi in i matchen, men de två första åkte vi inte så mycket "grillor".

Halvvägs in i den första perioden spelade Lindholm snyggt fram Sebastian Enterfeldt som gav Brynäs ledningen i powerplay. Sex minuter in på den andra perioden gjorde Lindholm själv 2-0, när han med ett handledsskott från snäv vinkel stänkte in pucken bakom målvakten Fredrik Norrena.

- När man har hittat in i "flowet" går det mesta in, och det kändes det som den gjorde, säger Lindholm.

Växjö-backen Noah Welch reducerade till 1-2 i mitten av den andra perioden, men trots ett flertal vassa chanser lyckades smålänningarna inte få in kvitteringspucken.

- Insatsen är rätt så bra, men det handlar om att göra mål. Jag tycker vi gör tre rätt så bra perioder, men vi lyckas inte sätta dit den. Vi får gnugga på, säger Växjös tränare Janne Karlsson till C More.

Det var osannolikt nog fjärde gången i rad som Brynäs vann mot Växjö med just 2-1.

Brynäs ståtar överst i elitserietabellen efter 13 spelade omgångar. Växjö är ny jumbo.

Jens Dahlkvist - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×