Cody Franson - Scanpix
 
Ishockey > Elitserien

Brynäs kan tappa Cody Franson

Brynäs kan tappa Cody Franson - uppges förhandla med Toronto

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 09/01/2013 kl 15:04
Brynäs kan tappa Cody Franson. Enligt Gävle Nyhetsbyrå har Torono Maple Leafs inlett förhandlingar med den 25-årige backens agent om ett NHL-kontrakt. Brynäs har tidigare varken bekräftat eller dementerat den NHL-klausul som samme agent påstått finns inskriven i kontraktet.
 

Cody Franson värvades till Brynäs i höstas och skrev avtal över hela säsongen. Men spekulationer om hur kontraktet var utformat tog fart redan när agenten Gerry Johannson kort efter flytten uttalade sig enligt följande i Toronto-tidningen The Star:

- Om lockouten avbryts och vi löser ett nytt kontrakt med Toronto är vi övertygade om att Franson kan återvända till NHL.

Nu är NHL-lockouten avslutad - och spekulationerna har satt igång. ”Han har kontrakt till sista april, som många andra spelare”, har Brynäs sportchef Michael Sundlöv tidigare sagt, och Cody Franson själv berättade för Gävle Nyhetsbyrå så sent som för två dagar sedan att han planerar stanna.

Men den amerikanska tidningen Toronto Suns reporter Lance Hornby skriver på onsdagen att Maple Leafs inlett samtal med Cody Fransons agent i syfte att skriva nytt kontrakt. Franson är en så kallad restricted free agent, det innebär att han inte har kontrakt med NHL-laget men att de har rätt att förhandla med honom innan någon annan klubb tillåts göra det. Toronto kan dock inte slutföra dealen innan det nya kollektivavtalet är bekräftat.

MISSAR MATCHEN MOT MODO

Samtidigt rapporterar Guldjakten, Gefle Dagblad och Arbetarbladets officiella Brynästwitter, att Cody Franson är skadad på två ställen och inte kommer att medverka i torsdagens match mot Modo. Backen körde rehab på onsdagens träning och klubben vet ännu inte hur allvarliga skadorna är.

Johan Wennerström - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×