Frölunda 2012 - Scanpix
 
Ishockey > Elitserien

NHL-stjärnorna bakom segern - Duchene & Stålberg levererade

NHL-stjärnorna bakom segern - Duchene & Stålberg levererade

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 13/10/2012 kl 21:08
Den nykomponerade NHL-kedjan med elitseriedebutanterna Matt Duchene och Viktor Stålberg, samt Fabian Brunnström, gav Frölunda segern i en svängig match mot Modo i Örnsköldsvik. Därmed tog gästerna död på Modos svit på 11 raka matcher med poäng.
 

- Jättekul att spela med Duchene och Stålberg. Vi har tränat ihop i några dagar nu och det var skönt att börja med en vinst, säger segerskytten Fabian Brunnström till C More direkt efter matchen.

Efter Modo tog ledningen i mitten av den tredje perioden så stod Frölunda för en sen vändning där Fabian Brunnström prickade in avgörande 4-3 med under två minuter kvar.

Elitseriedebuterande NHL-stjärnan Matt Duchene stod för assisten med vad som var en delikat passning bakom ryggen.

- Det är en väldigt snygg assist av Duchene. Han sa att han gör sådana passningar hela tiden, så det gäller väl att vara med på dem i framtiden också, säger en leende Brunnström.

Det blev succé direkt för de två NHL-spelarna Matt Duchene och Viktor Stålberg. I samma kedja som Fabian Brunnström stod Duchene för två assist medan Stålberg styrde in Frölundas andra mål för kvällen.

Matchen i Fjällräven Center var jämn och efter ha tappat en 2-0-ledning till 2-3 så kom alltså Frölunda tillbaka och vann i slutminuterna. För hemmalaget gjorde Mario Kempe två mål men det räckte inte då Modo tappade sin fina poängsvit på 11 raka matcher.

- Vi spelar inte lika bra som tidigare och de gör mål efter våra enkla slarv, säger Kempe till C More.

Oskar Bernövall - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×