LINKÖPING 2012-09-17 Linköpings Eric Himelfarb i måndagens elitseriematch i ishockey mellan Linköpings HC och Rögle BK i Cloetta Center i Linköping. - Scanpix
 
Ishockey > Elitserien

Engstrand höll första nollan - LHC körde över Frölunda

Engstrand höll första nollan - LHC körde över Frölunda

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 18/10/2012 kl 21:38
Efter en tung förlust mot Timrå senast så studsade Linköping tillbaka på torsdagskvällen och körde över Frölunda hemma i Cloetta Center. LHC vann med 4-0.
 

Linköping avgjorde matchen i den andra perioden. Frölunda stod på hälarna när hemmalaget tog över spelet totalt. Mattias Weinhandl hade gett Linköping ledningen tidigt i den första perioden men det var först när Pär Arlbrandt gjorde 2-0 som Frölunda började se svaga ut.

Sex minuter in i den andra perioden fick Arlbrandt straff då han blivit nedragen framför mål efter några fina finter. Ensam med Patrick Galbraith i gästernas mål så drog han upp pucken i plockhandskrysset.

Ett par minuter senare utökade Johannes Salomonsson på till 3-0 efter att Frölunda uppträtt rejält virrigt i egen zon. Gästernas Viktor Stålberg var lätt uppgiven inför den tredje perioden.

- Det är katastrofhockey från vår sida. Vi får försöka få in ett mål till att börja med sedan får vi tänka på svenska fotbollslandslagets upphämtning mot Tyskland. Ingenting är omöjligt, sade Stålberg till C More.

Den enda likheten med Sverige-Tyskland blev dock att hemmalaget gjorde 4-0. Efter bara 42 sekunder av den tredje perioden så kom Pär Arlbrandt fri och gjorde sitt andra mål för kvällen - som också blev matchens sista.

Resultatet 4-0 betyder att Linköpings målvakt Christian Engstrand höll säsongens första nolla.

- Skönt att vi kan göra en så här gedigen insats efter förlusten mot Timrå i tisdags. Så klart skönt för Engstrand att hålla nollan men även för hela laget, säger Linköpings assisterande tränare Magnus Hävelid till C More.

Oskar Bernövall - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×