Eurosport
 Bundesliga = fotbollsfestTitta nu 
 
 
Ishockey - Allsvenskan

Märkligt mål gav DIF fördel: "Pucken studsar vår väg"

Pigga, vakna, hungriga. Djurgårdens hockeyspelare är på gång i allsvenskan. Tur har de också. Säsongens märkligaste mål bäddade för 4-3-segern mot Örebro på Hovet. "Pucken studsar vår väg, sa tränaren Tony Zabel.

 
Märkligt mål gav DIF fördel: "Pucken studsar vår väg" - Ishockey - AllsvenskanScanpix
 

Veteranen Kristofer Ottosson började med att göra båda målen i den första perioden. Riktiga, rejäla hockeymål. Men Örebro stretade emot.

Två gånger kom kvitteringar.

När matchen verkligen stod och vägde i mittenperioden kom målet som rörde upp känslorna och fick rätt många att ställa frågan:

Vad hände?

I stora drag det här:

Pucken tog en märklig bana från burens baksida där det var bök och stök, varpå pucken singlade ned bakom Örebromålvakten Tim Sandberg som oturligt slog in den med benet. "Målskytten" Marcus Sörensen rörde till det än mer när han av någon anledning sträckte sig efter pucken med handsken.

Han nådde den inte.

Domaren ringde men kunde inte annat än godkänna 3-2 till Djurgården.

- Jag försökte kasta ned pucken, men jag var inte på den med handen och kände att det skulle vara mål, sa Sörensen till Viasat.

Örebro vek inte ned sig. Omgående i tredje perioden prickade Thomas Enström in 3-3, ett rappt skott direkt efter tekning.

Men Djurgården fick sista ordet. Sandberg räddade första skottet, men blev av med klubban i röran framför målet och Philip Holm lyfte in 4-3 med en backhand med knappa sex minuter kvar.

Tre raka segrar betyder en perfekt start på 2013 för Djurgården som smet förbi Västerås (1-4 borta mot Leksand) i tabellen och nu ligger fyra.

Nu när NHL-lockouten är över mötte den nya verkligheten Mora. Den är inte rolig. Utan sina NHL-förstärkningar blev Asplöven en för svår motståndare. På tok för svår, dessutom.

Asplöven blev Ångvälten och vann med 6-2 - i Mora.

I tabellen betydde det klivet från 13:e till elfte plats. I övrigt: Oskarshamn-Karlskrona 5-2, Södertälje-Tingsryd 4-2.

TT

Eurosport
 
 
Missa inte
Följ Eurosport.com
 
Facebook
 
Twitter
 
Mobil