Dick Tärnström - Eurosport
 
Artikel
kommentarer
Ishockey

AIK:s glädjebesked - lagkaptenen redo för comeback: "Äntligen"

AIK:s glädjebesked - ikonen redo för comeback: "Äntligen"

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 27/12/2012 kl 18:53
En skada har hållit Dick Tärnström borta från spel sedan matchen mot Linköping 27 september. På fredag, när AIK möter Timrå, kommer han att finnas på isen igen: "Hans lugn, erfarenhet och kyla kommer betyda mycket för oss", säger tränaren Anders Elderbrink.
 

Efter en lång skadefrånvaro är AIK:s lagkapten återigen redo för spel. Dick Tärnström, som tampats med ett diskbrock i nacken sedan september månad, finns med i truppen som möter Timrå på fredag.

- Äntligen. Det har tagit lång tid och det har varit frustrerande att sitta vid sidan av och inte kunna hjälpa laget, säger han till AIK:s officiella hemsida.

Nye tränaren Anders Elderbrink välkomnar ikonens comeback.

- Hans lugn, erfarenhet och kyla kommer betyda mycket för oss. Det är oerhört viktigt att ha en nestor som Dick med i laget.

"Gnaget" ligger för tillfället tredje sist i Elitserien och har tio poäng upp till slutspelsplatsen när 22 omgångar återstår att spela. 37-årige Tärnström är dock säker på att hans lag har tillräckligt med kvalité för att nå dit.

- Vi ska till slutspel. Vi är alla övertygade om det. Spelet börjar sätta sig nu och vi har otroligt bra fart på träningarna, så det känns väldigt bra, säger han.

Andreas Käck - eurosport.se

 

kommentarer