handboll - From Official Website
 
Handboll

Två VM-biljetter kvar

Två VM-biljetter kvar

Av Eurosport
Av Eurosport - Den 11/11/2009 kl 15:58
Den svenska truppen till dam-VM i handboll är nästan klar.Två biljetter söker ännu ägare. En av dem kan hamna hos Therese Islas Helgesson, nu snart tillbaka efter en knäskada.
 

Den svenska truppen till dam-VM i handboll är nästan klar.Två biljetter söker ännu ägare. En av dem kan hamna hos Therese Islas Helgesson, nu snart tillbaka efter en knäskada.

- Hade vi spikat truppen i dag hade hon inte varit med, sa förbundskaptenen Per Johansson, när han på onsdagen berättade vilka 14 av en trupp på 16 som kan börja packa för Kina.

Helgesson börjar gå för fullt på fredag och har nästan två veckor på sig innan landslaget samlas i Partille för ett sista läger på hemmaplan. Då ska de resterande två VM-biljetterna få sina ägare.

Klart är, oavsett hur det går med Helgessons återhämtning, att de båda sista in i truppen är niometersspelare.

- Vi har valt att ta ut två målvakter, åtta sexmeters och sex niometers, säger Johansson.

Han och hans kollega Magnus Johansson vill ha utrymme så att Sverige kan låta bra spelare vila. Det gäller att stå distansen ut.

- Inte så att vi tror att vi ska ta medalj, säger Per Johansson och fortsätter:

- Men vi är definitivt ett lag som är i nivå med de andra i vår grupp. Och den är den tuffaste i hela VM. Klarar sig Sverige helskinnat ur sin grupp, så blir det lättare, sen. Eller mindre svårt, hur man nu ska formulera det.

Sverige startar mot Kongo och har sedan Brasilien.

- Kongo ska vi ställa av, säger Johansson.

Brasilien blir svårare men målet är att ha full pott efter de två första matcherna. Efter det kommer Frankrike, Tyskland och Danmark.

Sista gruppspelsmatchen går just mot danskorna, den 10 december i Wuxi. Den matchen kan bli direkt avgörande för Sveriges fortsatta VM.

- Vårt mål är att överleva gruppspelet. Sedan får vi se. Vi har slagit alla i vår grupp, säger Johansson.

Klarar Sverige gruppspelet finns möjlighet att byta två spelare i truppen inför slutomgångarna.

Sverige åker till Kina efter lägret i Partille och har sedan ett läger på plats för att acklimatisera sig. Där är det klart med en träningsmatch mot Tunisien och så letar man efter en motståndare till. Favorit till VM-titeln är Norge.

- Jag tror Rumänien blir den stora utmanaren till dem, säger Per Johansson.

TT

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×