Nikola Karabatic, 2012 - AFP
 
Handboll

Fransk handboll skakas av påstådd läggmatch - mästarlaget Montpellier utreds

Fransk handboll skakas av påstådd läggmatch - mästarlaget Montpellier utreds

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 26/09/2012 kl 13:54
Montpellier, det franska mästarlaget i handboll med ett antal OS-guldmedaljörer i truppen, misstänks för en läggmatch. "Om detta stämmer kommer det att påverka handbollen i hela Frankrike", säger Joel Abati, före detta stjärna i laget.
 

Det var sent på tisdagen som uppgifterna läckte ut i Frankrike. Ett misstänkt spelbeteende har noterats i samband med ett möte i maj mellan Montpellier, regerande ligamästare sedan 2008, och Cesson.

Montpellier som vid tillfället saknade fem nyckelspelare - bland dem landslagsstjärnan Nikola Karabatic och hans bror Luka - förlorade överraskande med 28-31, och strax före avkast ska stora summor pengar ha satsats på ett favoritfall. Enligt France 3 satsade både släktingar till spelarna och klubbmedlemmar pengar på matchen.

Montpelliers ordförande Remy Levy förnekar anklagelserna, men varken förbundet eller ligan har kommenterat uppgifterna.

I staden Montpellier säger man sig vara chockade över att undersökningen överhuvudtaget existerar.

- Jag kan inte föreställa mig att handbollsspelarna i Montpellier skulle ha blivit den sorts människor du inte vill associeras med, säger Patrick Vignal, ansvarig för idrottsfrågor i staden Montpellier.

"INGEN KAN HA MISSTÄNKT NÅGOT"

Joel Abati, före detta Montpellier-spelare och olympisk mästare 2008, säger att laget inte ska dömas på förhand:

- Det här är något vi inte kan föreställa oss. Vi måste utgå ifrån att de är oskyldiga tills motsatsen har bevisats. Om det stämmer kommer det att påverka handbollen i hela Frankrike.

Philippe Barberet, ordförande i Cesson Sevigne, uppger att han inte såg något konstigt i samband med mötet med Montpellier den 12 maj.

- Ingen såg någonting under matchen. Ingen kan ha misstänkt något. Jag förstår inte det här, sa han under gårdagen till radiostationen RTL.

Montpellier, europeisk mästarklubb 2003, har ett antal spelare som även ingick i det franska OS-laget som vann guld i London. I klubben spelar bland andra Nikola Karabatic, under fjolårets utsedd till årets sportpersonlighet i Frankrike.

För tillfället befinner sig Montpellier i Tyskland för Champions League-premiär mot Flensburg.

eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×