Eurosport
 
Handboll > Europa

Olsson: Vi måste vara i otrolig form

Olsson: Vi måste vara i otrolig form

Av Eurosport
I den här artikeln
Av Eurosport - Den 27/11/2007 kl 18:34
Hammarbys tränare Staffan Olsson vill inte kalla mötet med tyska Rhein-Neckar Löwen i Cupvinnarcupens åttondelsfinal för mardrömslottning, men närapå …
 

- Det finns en hel del bra lag, och det här är ett av de bästa. Jag rangordnar det här som en väldigt tuff lottning, säger Olsson till eurosport.se.

Vad vet du om Rhein-Neckar Löwen?

- Ganska mycket. I och med att jag tittar väldigt mycket på tysk handboll på tv så känner jag till laget väldigt mycket. Det har väl fem tyska världsmästare, en väldigt bra sloven och en väldigt bra polack, nej två: målvakten och högernian. Det är ett lag som är fullspäckat av stjärnor.

Hur stora är era chanser att gå vidare?

- Det är ju ett jättesvårt motstånd, men jag tycker att vi visade mot Kiel och Montpellier att vi har chansen i såna här matcher. Men samtidigt måste vi få in två riktiga fullträffar för att ens vara med och spela om det.

- Jag vet att kapaciteten finns i enstaka matcher, men här gäller det att få till det två helger i rad. Slagna på förhand är vi definitivt inte, men vi måste vara i otroligt bra form för att det ska funka.

Är det en fördel att inleda på bortaplan?

- Det är ju alltid lite spekulationer men det beror ju på hur första matchen går (skratt). I vilket fall är det nog en fördel för våran del, även om det är marginellt. Men det känns bra, det gör det.

Vilka lag tycker du är favoriter i Cupvinnarcupen?

- Vi har ju båda de tyska lagen (Magdeburg och Rhein) och sen även Veszprem från Ungern, det känns som en väldigt bra kandidat. Sen har vi Kolding från Danmark som också är ett väldigt bra lag. I mina ögon är dessutom Valladolid en av kandidaterna till att vinna.

Och ert äventyr känns bara inspirerande?

- Det gör det. Vi vet att vi kommer från lilla Sverige, så nu är det bara att ta tjuren vid hornen och gilla läget. Vi vet att i våra bästa stunder kan vi vara med och leka i enstaka matcher mot bästa möjliga motstånd. Nu får vi bara se till att det är så de här dagarna, konstaterar Olsson och klargör:

- Finns det en liten chans, så tänker vi ta den!

Martin Ahlin - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×