Marcus Ericsson - Imago
 
GP2Ericsson hoppas på ny GP2-chans

Ericsson hoppas på ny GP2-chans: "Finns ett stort intresse"

Ericsson hoppas på ny GP2-chans: "Finns ett stort intresse"

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 15/10/2012 kl 18:40
Den svenske racingtalangen Marcus Ericsson siktar på ett fjärde raka år i GP2-serien. "Det finns ett stort intresse från i stort sett alla toppteam", säger Ericsson till eurosport.se.
 

2012 års säsong fick en mycket positiv avslutning för Marcus Ericsson. Kumlasonen tog flest poäng av samtliga förare i GP2 under de sex sista racen och när året summerades hade han kört in 124 poäng och tagit en åttondeplats i sammandraget.

- Det var en lite lurig säsong. Jag tappade otroligt mycket poäng den första tredjedelen av året men under den andra halvan var jag med i toppen hela tiden. Det var bra att det var så och inte tvärtom. Minnet är kort på folk och att bara bättre i slutet än i början är mycket bättre för förhandlingsläget, säger Ericsson till eurosport.se.

De pågående förhandlingarna handlar framförallt om att få till en fjärde raka säsong i GP2. Ericsson tog ett jättekliv framåt resultatmässigt under 2012 och vill fortsätta utvecklas i serien nästa säsong.

Intressenter finns garanterat och nu handlar det om att få ihop en budget inför nästa år.

- Jag skulle personligen tycka att det skulle vara bättre att köra GP2, men det kostar pengar och det är inte helt enkelt att få ihop en budget. Det är ändå det optimala alternativet och det vi jobbar på just nu.

Hur stora är chanserna att du kör GP2 även nästa säsong?
- Det är svårt att säga, men det är hyfsat goda chanser. Det finns ett stort intresse från i stort sett alla toppteam.

Ericsson, som testkörde med Brawn GP 2009, håller fortfarande sin Formel 1-dröm vid liv men räknar inte med att få chansen i någon F1-bil i vinter.

- Nej, det gör jag inte riktigt. Det är mest betaltester numera. Så var det inte för 3-4 år sedan när jag fick chansen. Då tog de ut de som de tyckte var intressanta. Nu är det ekonomin som styr och även teamen vill tjäna extra stålar.

Henric Larsson - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×