Phil Mickelson of the US (Reuters) - Reuters
 
Golf > Waste Management Phoenix Open

Mickelson har vittring på titeln efter mäktig avslutning

Mickelson har vittring på titeln efter mäktig avslutning

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 03/02/2013 kl 09:12
Phil Mickelson är namnet på alla golfentusiasters läppar i helgen. Efter att ha avslutat "moving day" med fyra raka birdies är amerikanen sex slag före närmast jagande Brandt Snedeker och har vittring på sin 41:a PGA-titel. "Phil spelar smått otrolig golf", berömmer FedEx Cup-mästaren.
 

Konkurrenterna får ursäkta, Waste Management Phoenix Open fortsätter att handla om Phil Mickelson. Amerikanen var en kopprull från en 59-runda i torsdags, en dubbelbogey från rekordet för lägst score efter två rundor i fredags - och på lördagen avslutade 42-åringen synnerligen mäktigt med fyra raka birdies som tog honom till -24 totalt.

Det kanske häftigaste slaget inför rekordpubliken i Scottsdale, Arizona kom på det 157 meter långa 16:e hålet. Mickelson plockade fram en järnnia och satte bollen tre decimeter från pinnen. Nästan 20 000 amerikanska fans brast ut i ett kollektivt jubel och Mickelson red vidare på vågen hela vägen in i klubbhuset. Men trots att "Lefty" har sex slag ner till jagande Brandt Snedeker är han ödmjuk inför söndagens avslutning.

- Jag vet hur bra Snedeker är och hur het han kan vara med puttern. Han kan trolla fram birdies från nästan ingenstans och kommer att köra hårt i morgon. Förhoppningsvis kan jag behålla mitt spel, säger Mickelson, som har chansen att skriva svårslagen golfhistoria. För att slå Tommy Armour III:s rekord för lägsta score någonsin över 72 hål på en PGA-tävling krävs dock sju under par.

- Men de där rekorden försöker jag inte tänka så mycket på. Prio ett är att slutföra jobbet, säger Mickelson.

Tvåan Snedeker är full av beundran för sin kollega och planerar anamma en annan typ av taktik för att försöka jaga i kapp.

- Jag kommer behöva vara lite mer aggressiv än jag brukar. Gå för fler pinnar och försöka sätta några puttar tidigt, säger Snedeker.

Carl Pettersson var den ende svensken som klarade kvalgränsen och ligger på delad 46:e plats, sju under par, efter att ha noterat -2 på lördagen.

Johan Wennerström - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×