Eurosport
 Fleche WallonneTitta nu 
 
 
Golf - Waste Management Phoenix Open

Mickelson en "förkrossande" koppsnurr från 59-runda

Phil Mickelson var på väg mot en historisk 59-runda som den sjätte spelaren någonsin i PGA:s historia. Han hade till och med höjt puttern i en segergest. Men bollen snurrade runt koppen och första rundan av Waste Management Phoenix Open slutade på 60 slag. ”Det är en stor barriär mellan 59 och 60 slag, en Berlinmur”, sa amerikanen besviket efteråt.

 
Mickelson en "förkrossande" koppsnurr från 59-runda - Golf - Waste Management Phoenix OpenAFP
 

Golf är en nervkittlande sport ibland. Fråga bara Phil Mickelson, som spelade fantastiskt och var på väg mot sin första 59-runda - drömgränsen för alla golfare - för första gången någonsin i tävlingssammanhang. Men när det hela skulle avgöras grinade de marginaler som han tidigare haft med sig amerikanen rakt upp i ansiktet.

Redan på Mickelsons andra hål av den första rundan av Phoenix Open i Arizona, det elfte, stod det klart att torsdagen skulle bli en lyckad dag. Amerikanens drive studsade fördelaktigt in på banan efter att ha varit ut i ruffen till höger och vänt, och Mickelson kunde följa upp med ett mäktigt inspel med järnåttan och notera sin andra raka birdie.

Amerikanen stod noterad för smått otroliga sju under par efter nio hål och siktade inte bara på ledning i tävlingen. Han siktade på rekord.

- Jag tänkte 58 eller 59, absolut, erkände han efteråt.

Och närmare går knappast att komma. Mickelson behövde en birdie sista hålet för att sälla sig till den skara av blott sex spelare som lyckats med 59-bedriften på PGA-touren. Han läste den knappt åtta meter långa putten rätt - den var i hela vägen och Mickelson höjde puttern i en segergest - men så vek den av precis i slutet av sin bana och rullade retfullt runt koppen och stannade på sidan om.

- Den var i hela vägen fram till en feet (ca 0,3 meter), sa Mickelson, som stannade på 60 slag i stället.

- Det var en rolig dag. Jag är glad över att skjuta en 60-runda men att se kopprullen på den där sista putten var förkrossande. Det är inte varje dag du får chansen att skjuta en 59-runda. Det är en stor barriär mellan 59 och 60, en Berlinmur, sa Mickelson.

Mickelson, som tillsammans med Zach Johnson är den ende som noterat 60-rundor på PGA-touren vid fler än ett tillfälle, leder tävlingen med fyra slag. Jonas Blixt är bäste svensk. Han är fyra under par på delad 27:e plats.

Johan Wennerström - eurosport.se

Eurosport
 
 
Missa inte
Följ Eurosport.com
 
Facebook
 
Twitter
 
Mobil