Phil Mickelson, 2013 (Reuters) - Reuters
 
Golf > Waste Management Phoenix Open

Dominant Mickelson missade chansen att skriva historia - igen

Dominant Mickelson missade chansen att skriva historia - igen

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 02/02/2013 kl 09:17
Phil Mickelson fortsätter att spela drömgolf och dominera Waste Management Phoenix Open. Trots det är han inte helt nöjd. Natten mot lördagen satte en dubbelbogey på sista hålet stopp för amerikanens planer att notera lägst score någonsin efter två rundor på PGA-touren. "Men jag tror avslutningen kommer hjälpa mig att behålla fokus", säger Mickelson.
 

Det är andra dagen i följd som Mickelsons avslutningshål lämnar en bitter eftersmak på en annars mycket god huvudrätt. I förrgår försvann chansen att som sjätte spelare i historien notera en 59-runda i tävlingssammanhang på touren, och natten mot lördagen gick amerikanen miste om möjligheten att nå Pat Perez och David Toms svårslagna PGA-rekord: 18 under par efter två rundor.

Mickelson stannade på -17. Hans drive på 18:e hålet studsade vänster och ner i ett vattenhinder. Chanserna att rädda par fanns, men amerikanens inspel rullade av greenen och han behövde tre slag på sig för håla ut. Dubbelbogey således, och delat tävlingsrekord med Mark Calcavecchia som också noterade -17 efter två rundor 2001.

- Det blev tyvärr en dubbelbogey och inte den avslutning jag hade hoppats på. Men det är ett bra exempel på vad som kan inträffa på den här banan, sa Mickelson efteråt.

- Du kan göra en massa birdies och eagles och vinna mark, men det är så mycket vatten och potentiellt trubbel där ute att du utan vidare kan göra bogeys och dubbelbogeys också om det går snett.

Amerikanen är fyra slag före tvåan Bill Haas och fem före duon Keegan Bradley och Brandt Snedeker. Mickelson kommer att spela med Haas och Bradley på tredje varvet.

Carl Pettersson är fem under par, delad 53:a. "Big Dog" är dessvärre den ende svenske spelaren som får spela vidare. Jonas Blixt (-3) missade cutten med ett slags marginal och inte heller Fredrik Jacobson (-2) eller Jesper Parnevik (+1) spelar på lördag och söndag.

Johan Wennerström - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×