Eurosport
 Bundesliga = fotbollsfestTitta nu 
 
 
Golf - US Open Championship

Jacobson har chans att skriva historia

Fredrik Jacobson kan skriva svensk golfhistoria och ta första svenska majorsegern sent på söndagskvällen svensk tid. Jacobson ligger trea på 211 slag och går ut i den näst sista bollen när US Open-golfens fjärde runda spelas på svåra Olympic-banan i San Francisco.

 
Jacobson har chans  - Golf - US Open ChampionshipScanpix
 

- Jag har haft bra träff på bollen de här tre dagarna och fortsätter jag med det så har jag en bra chans, sa Jacobson som var femma 2003 och förra året 14:e i US Open.

- Förra året var jag med i kampen i US Open och jag spelade även bra i Masters i år, åtminstone var jag med ett tag, och att ha spelat majorstävlingarna de senaste ett och halvt åren hjälper till. Jag har hittat en jämn nivå.

I Jacobsons boll går engelsmannen Lee Westwood som förra helgen vann Nordea Masters på Bro Hof. Westwood är en av fyra spelare på 212 slag. I ledarbollen går de två tidigare US-Openvinnarna Jim Furyk, USA, och nordirländaren Graeme McDowell. De är de enda som gått de tre första rundorna under par med sina 209 slag.

Tiger Woods, som ledde efter två dagar, spelade troligen bort sina segerchanser efter en 75-runda tredje dagen och är 14:e, fyra över par.

Robert Karlsson ligger 32:a på 217 slag.

TT

Eurosport
 
 
Missa inte
Följ Eurosport.com
 
Facebook
 
Twitter
 
Mobil