Eurosport
 Bundesliga = fotbollsfestTitta nu 
 
 
Golf - The Open Championship

Drömstart för Scott i The Open - nära slå majorrekordet

Adam Scott gick en drömrunda under den första dagen i British Open. Australiern leder efter en maffig 64-runda.

 
Drömstart för Adam Scott - Golf - The Open ChampionshipReuters
 

British Open är igång och den anrika golftävlingen fick en flygande start. Adam Scott inledde fyradagarstävlingen fullkomligt strålande och jagade inför sista hålet herrmajorrekordet på 63 slag. För att klå rekordet behövde den 32-årige australiern sänka en birdie på sista slaget. Det blev en bogey och Scott fick nöja sig med en tidig ledning i tävlingen.

Scott inledde rundan mediokert, men exploderade efter tre hål. Mellan hål fyra och 16 fick han till inte mindre än åtta birdies. Totalt gick australiern på sex under par och leder just nu före Zach Johnson och Paul Lawrie, som båda gick fem under.

- Det var verkligen trevligt att starta med en så här solid förstarunda, det har jag inte lyckats alls med under årets andra majors. Målet var att spela som det vore sista dagen och att det inte finns någon morgondag, säger Scott till engelska Eurosport.

Förhandsfavoriten Tiger Woods gick tre under par och ligger på en delad fjärdeplats, bland annat tillsammans med Bubba Watson.

Dagens runda är ännu inte färdigspelad. Ingen av de svenska bidragen, Peter Hanson, Carl Pettersson, Alexander Norén, Fredrik Jacobson eller Daniel Chopra, har spelat klart.

Jens Dahlkvist - eurosport.se

 
 
Missa inte
Följ Eurosport.com
 
Facebook
 
Twitter
 
Mobil