Ian Poulter walks in front of the Medinah clubhouse at the 2012 Ryder Cup - Reuters
 
Golf > Ryder Cup

Hanson petad - Europa i brygga

Hanson petad - Europa i brygga

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 29/09/2012 kl 21:46
Ryder Cup-bucklan glider allt längre bort från Europa. Och Peter Hanson kunde bara titta på under tiden. Han petades helt från dagens spel när USA tog kommandot.
 

Andra gången gillt. Då hade Peter Hanson förhoppningar om att få spela mer än för två år sedan då det blev tre matcher. Efter två av tre dagars spel är facit nedslående: en match och totalt bara 14 hål. Tillsammans med formsvage Martin Kaymer är svensken den i Europa som fått minst förtroende inför söndagens singlar då alla tolv spelarna kommer till start.

Efter att Hanson tillsammans med Paul Lawrie förlorat sin inledande match kom beskedet att han ställdes över lördagsförmiddagens foursome.

Det var inte helt överraskande, däremot att samma sak skedde till eftermiddagens bästbollar.

Där gjorde Europas kapten José Maria Olazabal en tydlig markering när han bland annat valde att i stället spela Francesco Molinari och Paul Lawrie.

KLAR LEDNING

Om Ryder Cup tagit helt fel riktning för Hanson så gällde det även för hela Europa. Inför mötet sågs det som en öppen match där Europa bedömdes ha goda chanser att försvara sin seger från 2010 i Wales.

Men efter lördagens inledande fyra foursomes var ställningen 8-4 och USA på god väg mot de 14,5 poäng som behövs för att säkra segern.

Med Tiger Woods bänkad gick tre av fyra matcher USA:s väg där Keegan Bradley/Phil Mickelson gjorde en historisk insats på bekostnad av Lee Westwood/Luke Donald. Redan på tolfte hålet hade man besegrat européerna, en tangering av den största segermarginalen någonsin i Ryder Cup-historien.

- Det här var den mest häftiga upplevelsen av alla mina Ryder Cup som jag varit med om, sade Mickelson som har en hel del att jämföra med.

EUROPEISKT MÖRKER

Hans 37:e Ryder Cup-match i karriären blev en uppvisning och satte också tonen för resten av förmiddagen. Belgiska rookien Nicolas Colsaerts kunde upprepa det fina spelet från fredagen och han och Sergio Garcia förlorade mot Jason Dufner/Zach Johnson. Rory McIlroy och Graeme McDowell, på förhand ett av Europas starkaste par, noterade andra förlusten när Jim Furyk/Zach Johnson skrällde, 2/1.

- Det var svårt att ignorera hur rött (USA:s färg) det var på ledartavlan och allt ljud kring golfbanan, sade McDowell - matchhjälte för Europa för två år sedan.

Till slut var det bara Justin Rose och Ian Poulter som kunde bryta trenden och ta i alla fall en poäng för Europa mot Bubba Watson/Webb Simpson. Det gjorde dock inte situationen så mycket ljusare.

TT

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×