Peter Hanson - Eurosport
 
Golf > Ryder Cup

Hanson i underläge

Hanson i underläge

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 30/09/2012 kl 21:29
Jason Dufner har tagit kommandot i mötet mot Peter Hanson i Ryder cup. Amerikanen vann tredje hålet efter att Hanson gjort en bogey och är därmed ett upp i mötet mellan de båda. Alla tolv matcherna är nu igång.
 

För somliga var det dock oklart när de skulle starta. Rory McIlroy fick kasta sig in i en bil för att ta sig till golfbanan vid Medinah Country Club. McIlroy ska enligt amerikansk tv ha blandat ihop klockslagen för när avslutningsdagen skulle starta. McIlroy hade räknat på amerikansk östkusttid, vilket dock är en timme före Chicago.

Väl ute på banan missade världsettan sitt utslag och hamnade bland en rad tv-kablar. McIlroy kunde dock till slut dela hålet med Keegan Bradley.

- Plötsligt insåg vi att han inte var här. Vi letade överallt efter honom och han kom till slut med poliseskort, 10-12 minuter innan han skulle ut på banan, sade Europas kapten José Maria Olazabal.

Peter Hanson fick kliva ut som nionde man i dagens singelspel.

Med ledning, 10-6, efter två dagars spel kan USA avgöra mötet tidigt. Hemmalaget behöver bara 4,5 poäng medan Europa måste samla ihop åtta på de tolv matcherna.

De båda lagkaptenerna, Davis Love III i USA och José Maria Olazabal för Europa valde inte oväntat att plocka fram sina främsta spelare tidigt. Det gör att till exempel Webb Simpson som imponerade stort i går ställdes mot Ian Poulter, obesegrad i singelspel för Europa. Keegan Bradley, obesegrad i årets tävling möter världsettan Rory McIlroy i match tre.

Hanson vars Ryder Cup hittills varit en besvikelse i form av bara en spelad match ställdes mot Jason Dufner. Amerikanen i sin tur har två segrar och en förlust hittills i årets turnering. Europa vann den anrika golfturneringen för två år sedan när den avgjordes i Wales.

TT

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×