Peter Hanson - Eurosport
 
Artikel
kommentarer
Golf > Ryder Cup

Hanson: "Fantastiskt osannolikt"

Hanson: "Fantastiskt osannolikt"

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 01/10/2012 kl 07:34
Hans egen insats blev knappast vad han hade hoppats på. Lagets var dock något helt annat. Därför var Peter Hanson en vinnare - trots allt. "Det såg så mörkt ut så det känns helt otroligt att få vara med om det här och fantastiskt osannolikt", säger Hanson.

För andra gången stod Peter Hanson som vinnare av Ryder Cup och gjorde därmed Per-Ulrik Johansson sällskap som dubbel segrare av den klassiska turneringen. För hans egen del var det besvikelse som till slut ändå övergick till ren glädje.

- Om vi i vanliga fall är individualister så är vi här som ett lag och kommer hit som ett sådant. Det såg så mörkt ut så det känns helt otroligt att få vara med om det här och fantastiskt osannolikt, säger Hanson.

- Sedan är det klart att man alltid vill prestera.

EN KLASSIKER

För om Europas vändning under söndagen blev en golfklassiker var Hansons egna medverkan i tävlingen milt sagt inte lika minnesvärd. Hans facit: Inte med i fredagens foursome. Förlust tillsammans med Paul Lawrie på eftermiddagen och framförallt - petad helt och hållet från lördagens matcher.

Och sedan förlust på söndagen mot Jason Dufner. Hanson blev till slut tillsamman med olycksfågeln Steve Stricker i USA de enda två av 24 spelare som därmed inte tog en enda poäng i årets tävling och lördagens petning smärtade.

BESVIKELSE

- Klart jag var väldigt besviken. Den form jag visat, vunnit en Europatourtävling två veckor innan och spelat bra på inspelsvarven så hade jag hoppats på att få spela mer. Under sex veckor har jag lagt ned all tid mot det här. - Det hade kanske hjälpt mig att få ett varv i går, säger han om söndagens insats där han dock till slut pressade Dufner.

Fick du någon förklaring till varför det inte blev spel under lördagen?

- Nej, egentligen inte. Han (Europas kapten José Maria Olazabal) valde ju att gå med de mera klassiska konstellationerna. Sedan är det ju svårt att kritisera kaptenen för uttagningen, sade Hanson med ett leende.

I historieböckerna kommer han trots allt vara en del i ett historiskt Ryder Cup-lag.

TT

 

kommentarer