Ryder Cup - Keegan Bradley celebrates - Reuters
 
Golf > Ryder Cup

Fördel USA efter första Ryder Cup-dagen

Fördel USA efter första Ryder Cup-dagen

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 29/09/2012 kl 07:55
En utmärkt inledning. En belgisk rookie som spelade som en veteran. Sedan var det roliga slut för Europa. Efter första dagens spel i Ryder Cup är det fördel USA, 5-3.
 

Ryder Cup-historien är tydlig, Europa är som bäst i lagdelarna, foursome och bästboll. USA starkast när det kommer till singelspel. Då var inte fredagens resultat vad lagkaptenen José Maria Olazabal och hans spelare, bland dem Peter Hanson, hade hoppats på.

När solen gått ned över Medinah och Tiger Woods missat dagens sista putt som kunde ha delat hans och Steve Strickers möte med Nicolas Colsaerts/Lee Westwood, var det trots allt med USA i ledning.

Så såg det inte ut vid förmiddagens foursome där spelarna i par spelar samma boll. Då, vid ett läge, var Europa i ledning i samtliga fyra matcher innan vändningen kom.

Stora problem

Att USA kunde gå till "halvtidsvila", 2-2, efter förmiddagspasset var något av en seger för hemmalaget. Att man vann tre av fyra bästbollar (där varje spelare har var sin boll och bästa resultat räknas) ger nu rejäl fördel inför fortsättningen.

- Det var inte det resultatet vi förväntat oss, särskilt inte eftermiddagen. Vi måste ha en riktigt bra dag i morgon, sade Olazabal.

Peter Hanson och Paul Lawrie var inte de enda européerna som hade stora problem.

Världsettan Rory McIlroy förlorade ihop med Graeme McDowell sitt möte mot Keegan Bradley/Phil Mickelson som därmed tog två raka segrar under fredagen, tysken Martin Kaymer var osynlig och Lee Westwood likaså.

Belgisk överraskning

Den enda riktigt positiva överraskningen var Nicolas Colsaerts. Belgiens första spelare någonsin i den anrika golfturneringen spelade som en veteran i sitt och Westwoods möte mot Tiger Woods/Steve Stricker. Colsaerts radade upp birdies, sänkte en rad långputtar och var det stora skälet till att Europa i alla fall tog en poäng och Woods åter igen förlorade i Ryder Cup.

USA har bara vunnit tävlingen, som spelas vartannat år, vid två av de sex senaste tillfällena. Å andra sidan, man har sedan 1927 bara förlorat tre gånger på hemmaplan.

Efter fredagen lutar det mesta åt att den sistnämnda statistiken kommer att väga tyngst.

TT

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×