Adam Scott misses his putt on the 72nd at Royal Lytham & St Annes - Reuters
 
Golf

Regelstiftarnas förslag klart - den långa puttern skrotas

Regelstiftarnas förslag klart - den långa puttern skrotas

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 28/11/2012 kl 16:45
På onsdagen kom golfens styrande organ med det väntade förslaget - den långa puttern ska bort. Åtminstone lär det bli konsekvensen, eftersom R&A och USGA vill bannlysa den puttningsteknik som innebär att man förankrar klubban vid kroppen.
 

Debatten har puttrat för fullt under de senaste veckorna. På onsdagen kom ett preliminärt besked - från och med 2016 kommer inte längre golfspelarna att få använda sina långa putters, åtminstone inte på samma sätt som de gör i dag.

Beslutet - som golfens styrande organ R&A och USGA fattat - gör gällande att långa putters fortfarande får användas, men de får inte förankras vid kroppen. Det skulle troligen innebära att ingen längre kommer se någon fördel i att använda de längre klubborna.

"Den föreslagna bestämmelsen har kommit efter långa överläggningar mellan R&A och USGA och skulle förbjuda puttar som slås med klubban stödjandes mot spelarens överkropp eller underarm i syfte att inrätta en punkt som för indirekt förankrar klubban mot kroppen", lyder regelförslaget.

Beslutet är ännu inte helt spikat. De styrande organen har sagt att de ska ta till sig golfvärldens reaktioner, överväga och först sedan ta det helt slutgiltiga beslutet.

En som tydligt visat sitt förakt mot den långa puttern är golfikonen Tiger Woods, som tidigare har sagt att puttern alltid ska vara den kortaste klubban i bagen.

- Det bör vara en regeländring som gäller alla i hela världen, har Woods sagt.

Woods har dock fått mothugg från bland andra fyrfaldige majorvinnaren Phil Mickelson.

- Jag tycker inte att man plötsligt kan plocka bort någonting som varit tillåtet att både träna och tävla med i 30 år. Det vore djupt orättvist, har han sagt.

Andreas Käck - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×