2012 GOLF Tiger Woods - Reuters
 
Golf > PGA Championship

Woods: Nicklaus rekord ryker - jag har gott om tid ...

Woods: Nicklaus rekord ryker - jag har gott om tid ...

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 08/08/2012 kl 15:59
För några år sedan undrade man när 14-faldige majorvinnaren Tiger Woods skulle slå Jack Nicklaus rekord på 18 tunga titlar. Nu, när Woods har tagit sig genom alla personliga problem lyder istället frågan: Kommer han verkligen att vinna någon mer major? Woods själv tvekar inte en sekund.
 

Innevarande säsong har Tiger Woods vunnit tre tävlingar på PGA-touren, han har varit nära ytterligare ett par gånger och uppträder allt mer stabilt. I såväl British Open som US Open var Woods dessutom med i täten efter två rundor.

Sakernas tillstånd ser allt bättre ut för den 36-årige superstjärnan och efter en delad åttondeplats i WGC-Bridgestone Invitational förra veckan hoppas han ta ytterligare ett kliv framåt på PGA-mästerskapen, årets sista major.

Och han tvivlar inte på att han förr eller senare ska överträffa Nicklaus majorfacit.

- Jag antar att jag får jobba med det under hela karriären. Det kommer att ta lång tid, säger Woods dagen före första rundan på Kiawah Island.

- Jack vann ju majors även när han var 46. Går du efter den tidtabellen har jag ytterligare tio år på mig.

- Visst, fyra majors är mycket, men jag har gott om tid. Med de träningsprogram vi har nu för tiden kan du som äldre spelare gå ut på rätt bana och konkurrera.

Woods, vars senaste majortitel var US Open 2008, hoppas de facto kunna konkurrera om majortitlarna ännu längre än Nicklaus gjorde.

- Du såg hur Tom Watson spelade när han var 59, och Greg (Norman) nådde nästan hela vägen på Birkdale som 53-åring. Tack vare bra träningsmetoder kan du ha en riktigt lång karriär. Sedan gäller det att vara på rätt bana vid rätt tillfälle.

Woods som vann fyra raka majors i början på 2000-talet och tog dubbla majortitlar 2002, 2005 och 2006 påpekar dock att konkurrensen har ökat och att det har blivit betydligt svårare att vinna majors.

- Är det svårare? Tja, jag har inte vunnit någon sedan 2008, så antagligen. Nu för tiden finns det fler spelare som har chansen, det är mycket mer djup i startfälten och den utvecklingen kommer bara att fortsätta.

De senaste 16 majortävlingarna har haft 16 olika vinnare, 12 av dem har triumferat utan tidigare tunga titlar, och det om något är enligt Woods ett bevis för hur många som är med och slåss om pokalerna.

- Om du bara klarar cutten behöver det inte skilja mer än nio slag till ledaren. Det kan du absolut ta in på en helg. Så har det inte alltid varit. Ibland var det 14, 15 slag, men marginalerna har minskat.

Återstår att se om marginalerna är på Woods sida i South Carolina kommande helg.

- Jag var med efter två dagar på US Open och jag hade slagläge i British Open. Saker har gått framåt, men ändå, så länge jag inte vinner en major känns det inte helt bra.

Mathias Karlsson - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×