Robert Karlsson - Reuters
 
Golf > PGA Championship

Karlsson redo för comeback - vill slippa "frysa" med slipade rutiner

Karlsson redo för comeback - vill slippa "frysa" med slipade rutiner

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 07/08/2012 kl 14:26
Robert Karlsson är på plats på Kiawah Island. Fast besluten att göra comeback efter problemen som fick honom att dra sig ut British Open dagen före tee-off. "Under en över 20 år lång karriär kommer man att gå igenom många saker. Jag får försöka lära mig något av det", säger svensken till golf.se.
 

Dagarna före British Open blev problemen värre än någonsin tidigare. Robert Karlsson fastnade över bollen alldeles för länge, blev stående och hade oerhörda problem att starta svingen.

Svensken uppfattade situationen som ohållbar, drog sig ur majorn och har sedan dess jobbat hårt i samråd med sin coach AnnChristine Lundström för att komma till rätta med problemen.

I samband med PGA-mästerskapet i stekheta South Carolina är det dags för comeback.

- Ja, det är meningen, säger Karlsson till golf.se.

- Jag har aldrig lagt ner lika mycket tid på rutinen som nu. Detta för att hitta vad som är bra och hur jag vill ha det.

"TAR ETT TAG ATT BRYTA"

- Jag har inte tänkt så mycket på rutinen tidigare, eftersom det inte behövts. Att jag kommer in att bli stående ett tag över bollen tar då ett tag att bryta.

Banan som ska skingra agnarna från vetet är The Ocean Course på Kiawah Island. En lång bana där vinden verkligen kan ändra förutsättningarna radikalt. Det vet Karlsson som gått ett par rundor.

- Det är vinden som är mer avgörande. Jag har spelat den tre fulla varv, och det har varit i tre olika vindar, säger Karlsson till golf.se.

En gång handlade det om inspel med träklubbor på fyra, fem par-fyror på raken. En annan runda fick han attackera ett antal greener med wedge.

Några mål preciserar inte Karlsson inför torsdagens tävlingsstart. Kanske är det viktigaste att han faktiskt kommer till start - och slipper fastna över bollen.

- Det är kort och gott inget kul, beskriver han problemet som han förhoppningsvis lagt bakom sig.

Mathias Karlsson - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×