Rory McIlroy of Northern Ireland lines holds up the championship cup at the 18th hole after winning in the final round of the Deutsche Bank Championship golf tournament in Norton, Massachusetts (Reuters) - Reuters
 
Golf

McIlroy vände och vann: "Handlade mest om att överleva"

McIlroy vände och vann: "Handlade mest om att överleva"

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 04/09/2012 kl 11:04
Världsettan Rory McIlroy befäste sin position när han tog sin tredje golfseger för säsongen. Nordirländaren vann tävlingen i USA-tourslutspelet i Massachusetts tack vare en avslutande 67-rond.
 

McIlroy låg tre slag efter sydafrikanen Louis Oosthuizen inför det sista varvet, men slutade ett före. Sydafrikanen Oosthuizen som var fantastisk under tredje varvet var betydligt mer mänskilg under måndagen. Han var fortsatt riktigt vass med puttern, men missade en hel del fairways och greener.

McIlroy, som faktiskt duffade två slag mot slutet av varvet, höll ihop spelet och imponerade stort runt greenerna.

Inför det avslutande hålet, ett långt par-4, var Oosthuizen ett slag efter och satte ett perfekt utslag - samtidigt som McIlroy hamnade i ruffen och tvingades lägga upp sig. Oosthuizen missade dock inspelet, enchippade och tvåputtade för bogey. Även McIlroy noterades för en bogey och saken var klar.

- De sista hålen handlade det mest om att överleva. Jag fick inte till någon bra avslutning, men vann ändå. En riktigt skön seger och nu har jag en fantastisk position inför de kommande veckorna, säger McIlroy.

Den förre världsettan Tiger Woods hade viss kontakt hela varvet men slutade trea, ett slag efter Oosthuizen. För Woods var detta ett klart steg framåt. Amerikanen har på sistone haft stora problem att leverera under tredje och fjärde ronden.

Rory McIlroy leder nu tourslutspelet i USA.

Värmländske rookien Jonas Blixt blev bäste svensk på 20:e plats efter att ha gått på 68 slag sista dagen. Tyvärr räckte det inte för Blixt att ta en plats i nästa slutspelstävling i Indiana. Han är 71:a på slutspelsrankningen - bara de 70 bästa åker till Indiana.

Carl Petterson, 57:a i nyss avslutade Boston-tävlingen, är sedan tidigare klar för de två sista tävlingarna i slutspelet.

eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×