GOLF USPGA 2012 - McIlroy - AFP
 
Artikel
kommentarer
Golf

McIlroy krossade alla - blev ny världsetta

McIlroy krossade alla - blev ny världsetta

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 13/08/2012 kl 08:03
Golfunderbarnet Rory McIlroy krossade det övriga fältet och vann PGA-mästerskapet åtta slag före engelsmannen David Lynn. Carl Pettersson slutade på delad tredjeplats.

Carl Pettersson slutade trea i PGA-mästerskapet. Placeringen antyder att svensken inte alls var långt från segern men verkligheten var en annan.

Efter två rundor lade sportens nye omslagspojke Rory McIlroy i en högre växel och seglade ifrån resten av fältet, inklusive Pettersson. Nordirländaren gick totalt elva slag under par på de två sista rundorna och ingen annan kunde matcha honom.

Segern gav honom inte bara hans andra major i karriären utan ledde också till att han petade ner Luke Donald från förstaplatsen på golfens världsranking.

- Jag var lite frustrerad över hur jag spelade tidigare i år men vissa personer i det här rycket tryckte på panik-knappen helt utan anledning. Det känns bara bra att få sätta mitt namn på ytterligare en major-pokal och jag ser fram emot april och att få chansen igen, sa McIlroy på presskonferensen efteråt.

LÖST LÖV STOPPADE PETTERSSON

Carl "Big Dog" Pettersson hade kunnat slutat ännu högre upp i resultatlistan om han inte hade rubbat ett löv med sin baksving efter att ha hamnat i ett vattenhinder på det tionde hålet. Förseelsen resulterade i två pliktslag för svensken.

- Ja, hade jag förlorat med ett eller två slag vore det riktigt tufft. Men ändå, jag bröt mot en regel som vi spelar efter. Visst suger det, men vad kan man göra, säger han till Svensk golf.

Det blev trots allt en delad tredjeplats och hans bästa majorresultat i karriären.

Även Peter Hanson gjorde en mycket fin tävling och blev till slut delad sjua totalt tre slag under par.

Fredrik Jacobsson spelade spelade fortsatt mycket stabilt och slutade på 36:e plats medan Alexander Norén rasade genom fältet till 66:e plats till slut.

Henric Larsson - eurosport.se

 

kommentarer