Golf

Goosen tillbaka - demolerad disk åtgärdad: "Fantastiskt"

Goosen tillbaka - demolerad disk åtgärdad: "Fantastiskt"

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 08/01/2013 kl 18:25
Tvåfaldige US Open-vinnaren Retief Goosen har inte tävlat på fem månader - i samband med veckans Volvo Golf Champions i Sydafrika gör han comeback. En "totalt demolerad disk" har åtgärdats på operationsbordet och nu är 43-åringen mer än vanligt sugen: "Jag ser otroligt mycket fram emot det här året", säger Goosen.
 

I augusti ansåg Goosen att hans hälsa låg på "fem av tio" så efter WGC-Bridgestone beslutade han sig för att verkligen åtgärda problemet.

- De senaste tre åren har varit rätt kassa. Under fjolåret testade jag nästan allting ... injektioner, en massa sjukgymnastik, allt du kan tänka dig men det var inget som hjälpte. Till slut återstod bara operation, säger han till www.europeantour.com.

- Det har varit fantastiskt. Det har gått fem månader nu, jag har klarat mig utan smärtstillande och systemet har renats en aning. För tre veckor sedan började jag svinga klubborna igen och det kändes bra.

Goosen, som har 14 segrar på Europatouren men inte vunnit sedan 2007, blickar nu framåt.

- Förhoppningsvis fortsätter ryggen att kännas så här bra. Jag behöver bara jobba lite på svingen och hitta spelet. Jag förväntar mig väl inte att jag ska vinna, men man vet aldrig i det här spelet.

Mathias Karlsson - eurosport.se