Dustin Johnson is awarded the Hyundai Tournament of Champions Cup (AFP) - AFP
 
Golf

Dustin Johnson vann på Hawaii

Dustin Johnson vann på Hawaii

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 09/01/2013 kl 10:52
Det regnade, blåste, försenades och kortades ner till 54 hål. När sista rundan av Tournament of Champions till slut kunde slutföras natten mot onsdag svensk tid höll Dustin Johnson undan och vann med fyra slags marginal. Bäste svensk blev Carl Pettersson som slutade delad åtta.
 

Johnsons väg mot seger i tävlingen som skjutits upp och kortats ner på grund av extremt väder var dock allt annat än bekväm. Han ledde med fem slag efter sju hål, bara för att tappa till blott ett slag med fem hål kvar att spela. Då skärpte han sig ånyo och noterade -5 för en 68-runda och totalt -16.

- Ibland slog jag några dåliga drivar men jag lyckades alltid studsa tillbaka och göra det som krävdes för att behålla ledningen, sammanfattade Johnson belåtet enligt nyhetsbyrån AP.

NÄRA TAPPA LEDNINGEN

Precis så var det. Upp och ner, vilket öppnade för regerande mästaren Steve Stricker. När Johnson noterades för en dubbelbogey efter att ha slagit ut drivern i buskarna till vänster på 14:e hålet var ledningen nere på ett slag. Men då replikerade Johnson med att göra eagle på nästa hål efter att ha slagit en lite för hård chipp rakt på flaggan och i kopp.

Stricker var nära, men när det började brännas på riktigt allvar la Johnson helt enkelt i en högre växel och rann utom räckhåll för landsmannen. Segern innbebär att Johnson vunnit på PGA-touren sex år i följd.

PETTERSSON BÄSTE SVENSK

Bäste svensk blev Carl "Big Dog” Pettersson som noterade en bra säsongsöppning och kom ensam åtta efter tre birdies och 15 par på avslutningsronden. Jonas Blixt kom på delad 18:e plats. Han noterade stabila men mindre spektakulära 72-74-72.

Redan på torsdag är det dags för ny tävling på Hawaii. Både Pettersson och Blixt deltar i den, tillsammans med bland andra David Lingmerth och Henrik Norlander.

Johan Wennerström - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×