SAN DIEGO 2012-05-09 Längshopparen Michel Torneus under friidrottslandslagets mediedagar i San Diego, USA, på onsdagen. - Scanpix
 
Friidrott

Tornéus slår underifrån: "Bra att lura lite i vassen"

Tornéus slår underifrån: "Bra att lura lite i vassen"

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 04/08/2012 kl 15:31
Ett hopp räckte för final, trots dålig plankträff och missad kvalgräns. Men att det bara blev 8,03 passar Michel Tornéus utmärkt inför dagens OS-final. "Det är kanske bra att lura lite där i vassen", säger han.
 

Herrarnas längdhopp har varit otroligt jämnt i år. Michel Tornéus har visserligen en lång rad namn framför sig i statistiken - men bara 13 centimeter till världsårsbästa.

I OS-kvalet i går kväll fick svensken på ett hopp på 8,03 meter redan i första försöket, en längd han var rätt säker på skulle räcka till final.

- Det var ett bra hopp, jag tror att jag var en av få som hade tur med vindarna. Det är ett okej hopp och med 8,03 kände jag någonstans att det borde räcka till final, berättar han.

- Sedan stod jag och velade om jag skulle göra ett hopp till eller inte. Jag bestämde mig för att hoppa men spände mig så det blev ett riktigt dåligt hopp.

Men efter 7,49 i andra försöket hade ingen av konkurrenterna kommit särskilt mycket närmare, så sista försöket stod Michel Tornéus över och kunde utan att behöva vara nervös konstatera att han till slut blev sexa totalt i kvalet.

När kvaltävlingen var över hade också bara två hoppare klarat kvalgränsen 8,10 - och de hoppade 8,11.

Michel Tornéus har haft en mycket bra längdhoppssommar. I slutet av juni tog han EM-brons i Helsingfors på 8,17. Lite senare slog han äntligen det svenska rekordet - med en centimeter till 8,22.

Men så långt som att prata om en OS-medalj i dagens final vill Hammarbyhopparen inte sträcka sig. Målet att placera sig bland de åtta bästa ligger fast.

- Det är en väldigt öppen final. Jag ska verkligen göra mitt bästa, försöka att inte hamna långt bakom plankan, vara aggressiv och försöka få in de där hoppen, säger han.

- Men jag säger topp åtta. Jag hoppas så klart på en högre placering, men det var topp åtta jag hoppades på när jag kom hit. Jag ska gå in och köra, så får vi se vad som händer.

TT

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×