Usain Bolt - Eurosport
 
Friidrott > Olympiska Spelen

OS-guld till Bolt - sprang på 9.63

OS-guld till Bolt - sprang på 9.63

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 06/08/2012 kl 07:52
Usain Bolt tog som väntat hem OS-guldet på 100 meter. Jamaicanen vann på 9.63, vilket är det näst snabbaste 100-metersloppet genom tiderna. Yohann Blake vann silver på 9.75 och Justin Gatlin tog brons på 9.79.
 

Världens fyra snabbast män hittills genom tiderna stod på startlinjen.

En av dem världsrekordhållare och regerande mästare. Mannen som alla ville slå.

En superstjärna som sett allt annat än oslagbar ut i sommar.

I Ostrava i början av säsongen orkade Bolt inte ens springa under tio sekunder. Han har haft startproblem och dessutom förlorat mot Yohan Blake på både 100 och 200 meter i de jamaicanska OS-uttagningarna.

Och så skadebekymren på det. I tävlingarna i Kingston hämmades Bolt av en muskelskada i baksidan av högra låret och 25-åringen tvingades senare stå över Diamond League-galan i Monaco.

Men när det gällde som mest var han oslagbar ändå.

SNABBA SEMIFINALER

Usain Bolt var lite efter i starten som vanligt. Men dominerade till slut ännu en OS-final. Han tog lätt ledningen och vann till slut med marginal och när superstjärnan gick i mål på 9,63 visste jublet inga gränser.

Att Yohan Blake blev tvåa på 9,75 och Justin Gatlin tog bronset på 9,79 lär inte många komma ihåg när OS summeras.

Redan de tre semifinalerna skvallrade om att det skulle bli en riktigt snabb final. För trots flera tider mellan 9,80 och 9,90 var det tydligt att förhandsfavoriterna höll igen.

Justin Gatlin sprang på 9,82, Yohan Blake på 9,85 och Usain Bolt på 9,87. Alla utan att springa för fullt mer än 70-80 meter.

Men det var mästaren som skrattade sist.

MENTAL STYRKA

Sedan många år tränar Usain Bolt under Glen Mills ledning på Racers Track Club i Kingston. Mills hyllar inte minst Bolts mentala förmåga.

- Usain är väldigt medveten om vad som krävs för att bli en mästare, vad som krävs att hålla sig kvar på samma höga prestationsnivå, sade Mills inför OS.

- Det är inte svårt att få honom att fokusera på sina förberedelser och genomföra den träningen som krävs. Han är siktet inställt på att nå en högre nivå och bli en legend inom sporten. Han är väl medveten om att hans arbete inte är klart än.

TT/eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×