Usain Bolt gana los 100 metros lisos en los Juegos Olímpicos de Londres 2012 - Eurosport
 
Friidrott > Olympiska Spelen

Bolt grinig på OS-arrangören: "Herregud, varför alla dessa regler?"

Bolt grinig på OS-arrangören: "Herregud, varför alla dessa regler?"

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 07/08/2012 kl 18:24
Usain Bolt har hamnat på kollisionskurs med OS-arrangören. Inför söndagens 100-metersfinal var han tvungen att lämna ifrån sig ett hopprep. Dessutom tillrättavisade någon funktionär finalisterna och sa att de skulle stå på ett rakt led. "Herregud, varför alla dessa regler?", undrar jamaicanen.
 

Det var efter tisdagens 200-meterskval som spelens störste stjärna, supersprintern Usain Bolt, vädrade sin besvikelse. Han avslöjade dessutom att han även fortsättningsvis tänker ta med sig sitt hopprep - och gömma det för funktionärerna.

- Herregud, varför alla dessa regler? Du får ju inte göra någonting. Det är helt galet, vissa regler ... När jag kom med hopprepet i min väska sa de att jag inte fick ta det med mig. "Varför?" "Sådana är reglerna", säger Bolt.

- Jag kommer att ta med det imorgon igen, och gömma det i botten av väskan eller någonting.

OS-generalen Sebastian Coe säger att han ska utreda ärendet, att hopprep inte "nödvändigtvis är förbjudna".

- Jag ska titta på det. Jag antar att hopprepet är ett redskap för uppvärmning, så jag ska kolla på det.

Bolt gnäller även över det faktum att 100-metersfinalisterna blev tillsagda att stå i ett rakt led när de skulle göra entré.

- Jag stod redan i ledet när en kille säger åt mig att ställa mig i ledet, att jag skulle stå rakt i ledet. Jag: "Verkligen? Vi ska precis in och springa och du beordrar mig att stå rakt i ledet?" Det är helt galet. Det här reglerna är verkligen knäppa.

eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×