Friidrott

Kallur missar hela säsongen


Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 09/01/2013 kl 23:57
Kallur missar hela säsongenSusanna Kallur har knappt kunnat tävla sedan OS-säsongen 2008. Nu har häckspecialisten tvingats skjuta upp sin comeback ytterligare och missar både inne- och utesäsongen i år.
 

Det har varit operation efter operation, besvär efter besvär.

Men ännu är skadebekymren inte slut för Susanna Kallur, som i många år kämpat för att komma tillbaka till häckbanorna på allvar. Redan nu är årets säsong bara att glömma. En comeback kan bli aktuell tidigast till innesäsongen 2014, uppger hon för TV4-Sporten.

Det är en gammal skada, en stressfraktur i högra skenbenet, som fortsätter att besvära. Med undantag för några lopp i juni 2010 har Susanna Kallur inte tävlat sedan hösten 2008 och så sent som i augusti förra året tvingades hon till en ny operation på grund av skadan.

Vid det tillfället opererades en lång märgspik in i benet, men Kallur kan trots att läkningen går som den ska ännu inte löpa för fullt, uppger TV4.

Kallur har utöver OS i London i somras missat en rad stora mästerskap de senaste åren. De fortsatta bekymren gör att 31-åringen nu missar minst två friidrottsmästerskap till: inne-EM i Göteborg i mars och VM i Moskva i augusti.

TT

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×