STOCKHOLM 2012-07-05 Stavhopparen Angelica Bengtsson under Sollentuna GP på Sollentunavallen på torsdagskvällen. - Scanpix
 
Friidrott

Rekordjakten fortsätter: "Försöker ta det på SM i stället"

Rekordjakten fortsätter: "Försöker ta det på SM i stället"

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 18/08/2012 kl 12:15
Det blev ingen svensksuccé på DN-galan. Men Angelica Bengtsson förbättrade sitt OS-resultat och siktar högt inför SM nästa vecka.
 

Emma Green Tregaro avbröt DN-galan i tårar innan hoppningen ens börjat och europamästarinnan Moa Hjelmer sprang in i väggen, slutade sist och spydde efter målgången på 400 meter.

Stavhopperskan Angelica Bengtsson var den enda som förbättrade sitt resultat från OS - där hon missade finalen efter att ha rivit ut sig på 4.40. Trots det var hon lite besviken efter att ha slutat sexa på 4.46.

- Förutsättningarna var helt perfekta med vädret, så jag hade hoppats på att ta vara på det bättre, säger hon till eurosport.se.

Siktet var inställt på hennes eget juniorvärldsrekord på 4.58 utomhus och känslan efter tävlingen var att formen egentligen var tillräckligt bra för att göra det på fredagen.

- Jag var högt över 4.46 och i andra försöket på 4.55 var jag så nära att klara. Det känns tråkigt för jag hade verkligen andra höjder i kroppen i dag.

I ett starkt startfält med åtta OS-finalister kunde 19-åringen i alla fall glädja sig åt att ha flera meriterade namn bakom sig. Bland andra OS-guldmedaljören Jennifer Suhr som nollade efter tre rivningar på 4.55.

Kände du dig mer avslappnad i dag jämfört med på OS?

- Nej, alltså jag hade precis lika mycket adrenalin nu som jag hade då. På OS missade jag i tekniken...Och i dag behövde jag heller inte hålla igång lika mycket mellan hoppen eftersom det var förre deltagare.

Nästa vecka avgörs SM, även då på Stockholms Stadion, och svenskan har målsättningen klar för den tävlingen.

- Då satsar jag på att slå juniorvärldsrekordet.

Nästa säsong blir Bengtsson senior och därför blir SM näst sista chansen att slå det innan finnkampen.

Vinnare i Diamond League-tävlingen blev kubanskan Yarisley Silva, tvåa på OS, efter att varit ensam över 4.70.

Lennart Sandahl - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×