Zlatan Ibrahimovic Sverige mot Kina 2012 - Scanpix
 
Fotboll

Zlatans fot smärtar fortfarande: Annars hade jag gjort två mål

Zlatans fot smärtar fortfarande: Annars hade jag gjort två mål

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 06/09/2012 kl 22:46
HELSINGBORG. Zlatan Ibrahimovic dominerade planen under sina 45 minuter. Men foten är inte bra. "Jag har fortfarande smärta i den", säger han.
 

Det var länge osäkert om Zlatan Ibrahimovic skulle kunna spela mot Kina. Hans skadade fot gör ont och det är en viktig VM-kvalmatch på tisdag mot Kazakstan. Men förbundskapten Erik Hamrén ville se Zlatan i spel och stjärnan fick 45 minuter.

- Jag ska inte stå här och klaga. Jag spelade ändå 45 minuter och kände mig okej. Blev lite trött på slutet. Jag kände mig inte hundra procent. Jag hade ont i magen också innan matchen. Varför vet jag inte. Det var för lite publik, ha ha, skrattar han efter matchen.
 
Zlatan dominerade spelet. Han vände och vred på kinserna, sköt utifrån och spelade fram. Av den onda foten syntes ingenting, men Zlatan säger att han hindrades i spelet av skadan.

 - Det känns inte hundraprocentigt. Jag har lite rädsla när jag ska ändra riktningar och gå med snabbhet. Jag har fortfarande smärta i den, men det är okej. För varje dag som går så blir det bättre.
 
Det syntes inte?
- Jo, det gjorde det. För jag hade gjort två, tre mål i första halvlek, ler han.
 
På det stora hela var Zlatan ändå nöjd med insatsen mot Kina som gav en 1-0-seger sedan Johan Elmander gjort matchens enda mål i inledningen av den andra halvleken.

- Jag tyckte att det var en bra match. Kanske inte det bästa motståndet, men vi spelade bra. De har två chanser på slutet. Vi har många fler. Vi har två stolpskott, ett mål och många andra bra chanser. Vi dominerar och kontrollerar matchen precis som vi ville.
 
Det som saknades var svensk effektivitet. De blågula brände massor av lägen. Det oroar inte Zlatan.

- Nä, men så länge du skapar chanserna så kommer målen. Det där är inga konstigheter. Det kan handla om otur eller att målvakten gör det bra. Det handlar inte om effektivitet.
 
Daniel Sjöberg - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×