FOOTBALL - 2012/2013 - Benfica-Real - Witsel - AFP
 
Fotboll

Zenits sena jättesatsning - handlar för 670 miljoner

Zenits sena jättesatsning - handlar för 670 miljoner

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 03/09/2012 kl 23:18
Zenit St Petersburg jättesatsar bara dagar innan det ryska transferfönstret stänger. På måndagen köptes spelare för drygt 670 miljoner kronor.
 

Transferfönstret i de flesta länder stängde redan natten till fredag förra veckan. Men i Ryssland är det öppet ännu ett par dagar. Och när konkurrensen från övriga länders toppligor är borta - då storsatsas det i öst.

Tidigare på måndagen blev portugisiske målbombaren Hulk klar för Zenit St Petersburg - men det stannade inte där. Bara några timmar senare blev affären som tar 23-årige Axel Witsel klar för den storsatsande ryska klubben.

- Det är nu officiellt. Båda spelarna har skrivit på femårskontrakt, säger Zenits talesperson Dmitrij Tsimmerman enligt Reuters.

- Vi ville köpa dem innan den 3 september, då det är anmälningsstopp i Champions League, fortsätter han.

Witsel slog igenom i belgiska ligan och flyttade för ett år sedan till portugisiska Benfica. Mittfältaren har kopplats samman med Real Madrid - men nu blir det alltså istället en flytt till Ryssland.

Kostnaden för dubbelaffären rapporteras kosta Zenit 80 miljoner euro, motsvarande 670 miljoner svenska kronor.

Men det stannar kanske inte där. Rykten skvallrar om att även Manchester Uniteds Nani ska vara på ingång. Zenit påstås ha lagt ett bud på 40 miljoner dollar, motsvarande 265 miljoner svenska kronor.

I Champions League har Zenit lottats i samma grupp som Milan, Anderlecht och Malaga.

Jens Dahlkvist - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×