Wernbloom Neymar - Scanpix
 
Fotboll

Wernbloom om jakten på Neymar: "Mitt jobb att stävja lite"

Wernbloom om jakten på Neymar: "Mitt jobb att stävja lite"

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 16/08/2012 kl 07:52
Han applåderades av den svenska publiken. Men Pontus Wernbloom gav inte Neymar något varmt välkomnande till Råsunda. "Man får ju försöka se till att de inte tycker att det är roligt", säger han.
 

Neymar spelar fortfarande i Brasilien, men har varit omskriven i europeisk press en längre tid. Under OS fick han visa upp sig på allvar för en europeisk publik. Nu kom han till Råsunda och fick applåder av den svenska delen av publiken. När matchen väl startade kände han sig antagligen inte lika välkommen. Pontus Wernbloom gick hårt åt Brasiliens stora stjärna.

- Det var väl både han och Oscar var väl sjukt bra med bollen. Det är mitt jobb att stävja lite. Jag tycker inte att jag kör över honom så mycket. Den frispark han får i slutet där får Samuel (Holmén) frisparken emot sig säger domaren. Jag tog ju bollen, säger han och fortsätter:

- Man får ju försöka att tycka att det inte är roligt. Det är ju det. Nu tyckte han väl kanske att det var lite roligt idag, tyvärr. Men man får försöka i alla fall.

Tyckte du det var roligt?

- Nej. Jag tycker väl att stora delar var roliga. I slutet var det förjävligt där sista tio när det rann iväg. Vi slarvade lite för mycket för att det ska vara jätteroligt.

Wernbloom var den som orsakade straffen som gav 3-0, men någon straff var det inte, säger mittfältaren.

- Jag tar ju ett rött där. Jag tänker att jag sparkar ner honom. När jag ser att han får bollen mellan benen så kickar jag ner honom utanför straffområdet och tänker att jag kliver av här nu. Men så fick jag gult kort och straff istället. Så jag tänkte bättre med 2-0 än 3-0. Bättre med frispark än en straff. Så det var ju lite surt. Men vi hade ju inte vunnit matchen ändå även om det inte hade blivit straff där.

Daniel Sjöberg - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×